Video Opt traficanţi de droguri pentru VIP-uri au fost reţinuţi

Procuroriri DIICOT au reţinut opt persoane pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc, între care Vasile Ciobanu zis "Raj", cunoscut al lumii interlope şi Cristian Paraschiv, într-un dosar privind distribuirea de droguri în cluburi şi discoteci frecventate de VIP-uri.

1850 afișări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reţinut pentru 24 de ore şi cercetează opt membri ai unui grup infracţional organizat specializat în trafic şi deţinere pentru consum propriu de droguri de mare risc, se arată într-un comunicat de miercuri a procurorilor.

Astfel, marţi după-amiază Vasile Ciobanu, zis "Raj", cunoscut membru al lumii interlope din Capitală şi Cristian Paraschiv, cunoscut în mediul TV, au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă unui investigator sub acoperire cantitatea de 4 grame cocaină.

De asemenea, anchetatorii au făcut 12 percheziţii simultane în Capitală şi în judeţul Ilfov, de la reşedinţele şi domiciliile membrilor reţelei cercetate, fiind ridicate sume de bani, arme albe, arme de foc, cartuşe, o cagulă facială, o legitimaţie pe care este înscris "Asociaţia de Luptă împotriva Drogurilor" aparţinând lui Vasile Ciobanu, un autoturism marca Toyota, şapte telefoane mobile, 10 cartele SIM şi un laptop.

"Cu ocazia percheziţiilor, la una dintre adrese a fost depistată şi o fabrică ilegală de producere şi îmbuteliere a produselor alcoolice, inculpatul care folosea locuinţa respectivă fiind cercetat şi în dosarul cunoscut de presă sub denumirea de «Afacerea Bachus»", se arată în comunicat.

Procurorii mai precizează că Gheorghe Curelea, de 36 de ani, este agent principal operativ în DGPMB - Poliţia Sector 4 Bucureşti.

Potriviti procurorilor, în perioada mai - 13 octombrie, persoanele cercetate au traficat diferite cantităţi de cocaină, în principal în Bucureşti şi în judeţul Constanţa, drogurile de mare risc fiind aduse din Spania de către o parte din membrii grupării.

Distribuţia se făcea, de regulă, în cluburi, discoteci şi localuri din capitală şi de pe litoral frecventate de VIP-uri, costul unei doze de un gram fiind de 100 de euro.

Acţiunea procurorilor DIICOT a fost desfăşurată împreună cu ofiţeri antidrog din cadrul BCCO Bucureşti, ofiţeri din cadrul DOS şi sprijinită de jandarmi.

Procurorii au cerut Tribunalului Bucureşti să emită mandate de arestare preventivă în acest dosar.

Cercetările continuă până la identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor membrilor grupului infracţional organizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici