Pacienţii cu arsuri grave vor putea beneficia de concediu medical pe toată perioada tratamentului

Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pregătesc un proiect pentru modificarea OUG 158/2005, astfel încât pacienţii cu arsuri grave să beneficieze de concedii medicale pe toată perioada de tratament, inclusiv pentru perioada de recuperare.

416 afișări
Imaginea articolului Pacienţii cu arsuri grave vor putea beneficia de concediu medical pe toată perioada tratamentului

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au elaborat, în regim de urgenţă, cu consultarea Comisiei Multidisciplinare de Arsuri a Ministerului Sănătăţii, un proiect de act normativ pentru modificarea OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

Prin acest demers se doreşte ca pacienţii cu arsuri grave să beneficieze de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate pe toată perioada de tratament, până la vindecare, inclusiv pentru perioada de recuperare.

Totodată, modificările prevăd ca indemnizaţia brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, să fie de 100% din baza de calcul stabilită conform legii.

„Proiectul de modificare a ordonanţei de urgenţă va fi propus spre aprobare în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare”, transmite, vineir, MS, într-un comunicat de presă.

În 27 mai 2021, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a constituit, pentru prima dată în România, Comisia Multidisciplinară de Arsuri a Ministerului Sănătăţii, organism consultativ al ministerului care furnizează expertiza necesară coordonării din punct de vedere ştiinţific, profesional şi metodologic a asistenţei medicale specializată în tratarea arsurilor şi care include specialişti din toate ariile terapeutice implicate în îngrijirea pacientului cu arsuri severe (chirurgie plastica, Anestezie şi Terapie Intensivă, recuperare medicală).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici