Papa Francisc anulează o călătorie în Africa din cauza problemelor de sănătate

  • Papa Francisc a anulat o călătorie planificată pentru luna iulie în Africa la recomandarea medicilor din cauza unor probleme la genunchi, a anunţat vineri Vaticanul, ridicând noi întrebări cu privire la problemele de sănătate ale suveranului pontif în vârstă de 85 de ani.
  • Vaticanul a precizat că deplasarea din 2-7 iulie în Congo şi Sudanul de Sud va fi reprogramată "la o dată ulterioară care va fi stabilită".
170 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc anulează o călătorie în Africa din cauza problemelor de sănătate

Papa Francisc anulează o călătorie în Africa din cauza problemelor de sănătate

"La cererea medicilor săi şi pentru a nu periclita rezultatele terapiei pe care o urmează pentru genunchiul său, Sfântul Părinte a fost nevoit să amâne, cu regret, călătoria sa apostolică în Republica Democratică Congo şi în Sudanul de Sud", a precizat Vaticanul într-un comunicat, potrivit AP.

Francisc a folosit un scaun cu rotile timp de aproximativ o lună, din cauza unor întinderi ale ligamentelor de la genunchiul drept care au făcut ca mersul şi statul în picioare să fie dificile şi dureroase. De asemenea, el a primit injecţii, a ţinut genunchiul cât mai imobilizat posibil şi a mers cu un baston sau cu ajutorul unui asistent, atunci când a fost necesar.

Papa Francisc mai are planificată o vizită în Canada între 24 şi 30 iulie; comunicatul Vaticanului nu a spus nimic despre această călătorie.

Papa le-a spus prietenilor că nu doreşte să se supună unei intervenţii chirurgicale la genunchi, se pare că din cauza reacţiei sale la anestezie atunci când i-a fost extirpat 33 de centimetri din intestinul gros în iulie 2021.

Au existat speculaţii cu privire la viitorul pontificatului din cauza problemelor lui Francisc la genunchi, a deciziei sale de a numi16 noi cardinali cu drept de vot şi a planurilor sale de a aduce un omagiu în august unui papă din secolul al XIII-lea care a demisionat, Celestin al V-lea.

Însă Francisc nu a dat niciun indiciu că vrea sau intenţionează să demisioneze. Observatorii Vaticanului spun că o demisie papală acum ar fi de neconceput, având în vedere că predecesorul lui Francisc, Papa emerit Benedict al XVI-lea, în vârstă de 95 de ani, este încă în viaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici