Parada de 1 decembrie 2016, una a premierelor. Şase schimbări mari faţă de defilarea de anul trecut

Militarii se pregătesc intens în aceste zile să îi impresioneze pe români la parada de 1 Decembrie. Parada din acest an, când se împlineşte un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, va fi una a premierelor.

17600 afișări
Imaginea articolului Parada de 1 decembrie 2016, una a premierelor. Şase schimbări mari faţă de defilarea de anul trecut

Parada de 1 decembrie 2016, una a premierelor. Şase schimbări mari faţă de defilarea de anul trecut

O primă noutate faţă de ultimii ani este aceea că defilarea din 1 Decembrie se va întoarce la Arcul de Triumf, după ce în 2014 şi 2015 s-a desfăşurat în Piaţa Constituţiei.

Avioanele F16 achiziţionate în acest an de la Forţele Aeriene Portugheze vor brăzda pentru prima oară cerul Capitalei. Este vorba despre cele şase aparate de zbor multirol, care fac parte din Escadrila 53 “Warhawks”, scrie Gândul.

O altă noutate este faptul că alături de soldaţii celor trei arme principale (forţele terestre, navale şi aeriene), în acest an vor defila studentele Institutului Medico-Militar Bucureşti.

De asemena, pentru prima dată, trei detaşamamente vor purta noile uniforme care vor intra în dotarea Armatei Române din ianuarie 2017. Noua uniformă combat de instrucţie are culori, croială şi material complet noi, scrie Click.

Peste 3.000 de soldaţi români şi străini, cu o mie mai mulţi decât anul trecut, vor defila pe sub Arcul de Triumf, acompaniaţi de 300 de vehicule de tehnică militară.

Totodată, de la paradă au fost eliminate multe autoturisme provenite de la unităţi precum Poliţia Locală şi Serviciul SPP, în favoarea vehiculelor militare.

Defilarea din acest an va începe la ora 11.00. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici