Părintele Danu, „îngerul cu mână de fier”. Cum a reuşit să dezvolte un proiect prin care sprijină o întreagă comunitate

  • Cu bani din donaţii, părintele Danu construieşte case, a găsit locuri de muncă pentru localnici, meditează elevii
  • 80 de bătrâni primesc zilnic mâncare caldă, gătită la centrul social construit de preot
  • Pe perioada verii, un profesor voluntar din Bucureşti vine la centrul de la Negreni şi face cursuri de dezvoltare personală cu copiii din sat
1294 afișări

 

Probabil, ai auzit expresia „bine faci, bine găseşti”. Ei bine, preotul Bogdan Danu, de la biserica din Negreni, judeţul Teleorman, crede  cu adevărat în puterea acestor vorbe. Şi i-a convins şi pe alţii că e bine să  ajuţi. Din 2015, a înfiinţat o asociaţie şi, cu bani din donaţii, a construit în localitate o biserică, un centru social şi a început mai multe programe de ajutorare a copiilor şi bătrânilor.

Cu ajutorul voluntarilor, pregăteşte, zilnic, 80 de porţii de mâncare caldă pentru bătrânii singuri şi neajutoraţi din localitate, dar construieşte şi case pentru cei care nu au.

„Mă regăsesc în tot ceea ce fac, în drumurile pe care le fac... Am stabilit deja nişte relaţii cu nişte oameni de suflet care s-au ataşat de locul acesta, de copii, de bătrâni”, spune preotul Bogdan Danu. 

Orice proiect are nevoie însă de bani ca să supravieţuiască. 

„Avem nevoie de sprijin financiar de la oameni să o putem duce la bun sfârşit”, a mai spus acesta.  

Elevii, pe care epidemia de coronavirus îi ţine departe de tabere şi vacanţe la mare sau la munte, vin acum la biserică, unde învaţă să-şi învingă temerile, să evite conflictele agresive şi să ia decizii pentru viitorul lor. Petru Ionescu-Caibulea, un profesor din Bucureşti, s-a alăturat proiectului părintelui Danu şi le spune copiilor ce nici o şcoală nu-i învaţă.

„Când negociaţi cu cineva sau vorbiţi cu cineva, corpul vă dă semnale. Dacă  începeţi să ridicaţi din picioare sau să le ascundeţi, înseamnă că începe să vă fie frică”, le explică acesta micuţilor. 

Ce l-a determinat să facă parte din proiect? 

„E important să înţelegi când iei o decizie. E important să ştii de ce te duci la o şcoală. E important să înţelegi ce înseamnă o familie şi să te pregăteşti pentru ea.(...) L-am întâlnit pe părintele care a spus să vin aici. Am venit”, a declarat acesta. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici