VIDEO  Parisul, bombardat de Putin. Video-şoc al propagandei ucrainene, pentru a obţine o zonă de excludere aeriană peste ţară

Ştim cum arată şi ce retorică foloseşte propaganda rusă, dar cum arată propaganda ucraineană?

26098 afișări
Imaginea articolului Parisul, bombardat de Putin. Video-şoc al propagandei ucrainene, pentru a obţine o zonă de excludere aeriană peste ţară

Parisul, bombardat de Putin. Video-şoc al propagandei ucrainene, pentru a obţine o zonă de excludere aeriană peste ţară

După atacurile aeriene din Ucraina ca urmare a invaziei ruse, un oficial ucrainean a distribuit un video ipotetic în care Parisul este lovit de atacuri aeriene.

În videoclipul încărcat pe Twitter de Oleksandr Merezhko, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe şi cooperare interparlamentară, şi reluat de contul de Twitter al ziarului Kyiv Post, este prezentată o situaţie suprarealistă.

„Ne-am gândit că nu s-ar putea întâmpla niciodată”, a subliniat el în postare. La începutul video-ului, o femeie poate fi văzută în faţa Turnului Eiffel în timp ce face o fotografie, apoi, brusc, avioanele lovesc în vecinătatea emblematicului turn parizian, făcând-o să tresară şi să cadă la pământ.

Pe fundal se aud ţipetele oamenilor şi ale copiilor, în timp ce mai multe lovituri aeriene au loc peste oraş. Într-o altă scenă, Turnul Eiffel a părut şi el să cedeze, după o explozie.

De ce NATO refuză „no-fly zone”

„Gândiţi-vă dacă acest lucru se întâmplă într-o altă capitală europeană”, spune textul suprapus, înaintea unui citat al preşedintelui ucrainean Zelenski care afirmă: „Vom lupta până la capăt. Dă-ne şansa de a trăi. Închide cerul Ucrainei sau dă-ne o şansă. Dacă vor cădea, o să cazi şi tu”.

Clipul de propagandă se referă în mod evident la solicitarea preşedintelui ucrainean către NATO şi Europa de a stabili o zonă de excludere aeriană peste ţara sa, pentru a evita noi bombardamente ale ruşilor, efectuate adesea şi asupra complexelor civile, precum spitalul de copii din Mariupol.

Zelenski repetă de săptămâni întregi că este esenţială interzicerea avioanelor ruseşti în spaţiul ucrainean.

NATO refuză să aplice „no-fly zone”, de teamă că o implicare ar însemna o escaladare a conflictului, moment în care s-ar putea vorbi despre al III-lea Război Mondial, precum au menţionat specialiştii. Şeful NATO a afirmat, recent, că organizaţia nu doreşte să intre în război cu Rusia, mai ales după ce Putin a ameninţat cu armele nucleare.

AICI, totul despre „no-fly zone”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici