Pasajul subteran Michelangelo din Timişoara, a cărui construcţie a durat 3 ani, a fost deschis circulaţiei - FOTO

Pasajul subteran Michelangelo din Timişoara, a cărui construcţie a durat trei ani, fiind realizată în mare parte cu fonduri europene, a fost deschis circulaţiei joi, în prezenţa primarului Nicolae Robu, care a spus că ”au fost unii” care şi-au dorit să nu reuşească să realizeze acest proiect.

12890 afișări
Imaginea articolului Pasajul subteran Michelangelo din Timişoara, a cărui construcţie a durat 3 ani, a fost deschis circulaţiei - FOTO

Pasajul subteran Michelangelo din Timişoara, a cărui construcţie a durat 3 ani, deschis circulaţiei (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Primarul Nicolae Robu (PNL) a inaugurat, joi seară, pasajul subteran Michelangelo, edilul fiind însoţit de angajaţi ai primăriei şi de cei care au contribuit la realizarea acestui obiectiv.

Pe un perete al pasajului au fost proiectate imagini din timpul construcţiei, iar un cvartet de coarde a interpretat arii din opere clasice.

Nicolae Robu şi-a amintit că au existat ”unii” care şi-au dorit să nu reuşească să realizeze acest proiect.

”Chiar mă întrebam cine are atâta imaginaţie să spună atâtea lucruri despre această lucrare. Am auzit atâtea şi atâtea. Au fost unii care şi-au dorit să nu reuşim să realizăm acest proiect. Am supravegheat zona cu Poliţia pe parcursul acestor lucrări. În fiecare seară am trecut pe aici în drum spre casă. Sper că vă place şi sper că le place tuturor timişorenilor cum arată acum zona”, a declarat Nicolae Robu.

Robu a precizat că lucrarea a fost finalizată cu o zi înainte de termen.

”Am reuşit să finalizăm acest proiect foarte important. Lucrarea a fost una complexă şi a avut mai multe componente. Să nu uităm că dincolo de realizarea pasajului a fost reabilitat podul Michelangelo, au fost schimbate nouă reţele de utilităţi la nivel de magistrală, că la suprafaţă s-a redefinit intersecţia s-a făcut mult mai aspectuoasă şi mai funcţională decât era înainte şi că partea cea mai grea a fost realizarea pasajului . Acesta are 455 metri lungime, iar partea acoperită e de circa 125 de metri. Termenul de finalizare al acestei lucrări era 29 mai 2015”, a mai spus Nicolae Robu.

Valoarea totală a proiectului a fost de 52.017.327,34 lei cu TVA, din care finanţarea europeană a reprezentat 33.637.568,43 lei.

În cadrul proiectului a fost reabilitat podul Michelangelo şi construit pasajul subteran, lucrările începând în urmă cu trei ani. Intersecţia face legătura între sudul şi nordul oraşului, iar partea de suprafaţă a fost deschisă circulaţiei în 14 iunie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici