Patriarhie: Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Clujului va fi adusă vineri la Bucureşti

Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului va fi adusă la Bucureşti şi purtată în pelerinaj la mai multe biserici, a transmis într-un comunicat de presă, marţi, Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române.

935 afișări
Imaginea articolului Patriarhie: Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Clujului va fi adusă vineri la Bucureşti

Patriarhie: Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Clujului va fi adusă vineri la Bucureşti (Imagine: manastirea-sfanta-elisabeta)

Potrivit unui comunicat de presă, "în zilele de 18-21 martie 2016, cu prilejul sărbătorii Duminica Ortodoxiei (prima din postul Sfintelor Paşti), cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la biserica Icoanei din Bucureşti va avea loc a IX-a ediţie a manifestării religios-culturale intitulată ,, Icoana- Fereastră spre Dumnezeu”, organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor şi Protoieria Sector II Capitală în colaborare cu Primăria Sectorului II".

Vineri "Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului va fi adusă la Bucureşti şi purtată în pelerinaj la bisericile Sfinţii Cosma şi Damian de la Spitalul Fundeni, Parc Plumbuita, Sfântul Ioan Moşi şi Sfântul Pantelimon din Protoieria Sector II Capitală" se mai spune în comunicat.

Credincioşii vor putea să se roage la Icoana Maicii Domnului, care va fi aşezată spre închinare la biserica Icoanei din Bucureşti, vineri la ora 15.00, unde va rămâne până luni, 21 martie 2016, ora 20.00.

"Sâmbătă, 19 martie 2016, la ora 17.00 va fi oficiată slujba Vecerniei, iar de la ora 18.30 va avea loc procesiunea Lumina Ortodoxiei în jurul parcului Icoanei din apropiere. În timpul procesiunii, peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi vor purta lumânări aprinse şi vor cânta imne bisericeşti", mai transmite Patriarhia.

Conform programului, duminică, "după Sfânta Liturghie oficiată la biserica Icoanei, de la ora 13.30, va avea loc procesiunea Icoana - fereastră spre Dumnezeu în jurul parcului Icoanei, la care vor participa peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi. Procesiunea se va încheia cu sfinţirea icoanelor purtate de credincioşi".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici