Patru interlopi din gruparea "Sportivilor" au fost arestaţi

Patru din cele 13 persoane implicate într-o reţea de interlopi denumită gruparea "Sportivilor" au fost arestaţi preventiv vineri pentru infracţiuni cu violenţă, restul suspecţilor, printre care şi liderul grupării, Cristian Roşca, urmând să fie cercetaţi în libertate.

753 afișări
Imaginea articolului Patru interlopi din gruparea "Sportivilor" au fost arestaţi

Patru interlopi din gruparea "Sportivilor" au fost arestaţi (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Tribunalul Braşov a emis, vineri, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a patru din cei 13 suspecţi: Cheţea Ştefan, Onicel Costică, Cotos Adrian şi Dorobanţ Nicolae Valentin.

Cei patru sunt acuzaţi de lipsire de libertate, şantaj, vătămare corporală şi aderare la un grup infracţional.

Dintre aceştia, Cotos Adrian nu s-a prezentat la instanţă, el urmând să fie încarcerat după ce va fi adus de poliţie.

"Este de datoria poliţiei de a-l căuta şi încarcera. În momentul în care va fi găsit va fi adus în faţa instanţei pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă", a spus Alina Mioc, purtător de cuvânt al Tribunalului Braşov.

Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs, care urmează să se judece la Curtea de Apel Braşov.

Ceilalţi nouă suspecţi - Roşca Radu Cristian, Mureşanu Cătălin, Dorobanţ Radu Dan, Viţelaru Alexandru Vlad, Dogar Nicolae Florin, Mindru Bogdan Tiberiu, Roman Victor, Niţu Cristian Bogdănel şi Rujoi Alexandru - vor fi judecaţi în libertate, judecătorii respingând propunerile de arestare preventivă pe numele acestora.

Cei 13 suspecţi au fost audiaţi de judecători, joi, de la orele 12.00 până vineri, în jurul orei 02.30, instanţa pronunţându-se în jurul orei 16.00.

Procurorii DIICOT au descins, miercuri, în şapte localităţi şi au dus la audieri 22 de persoane implicate în gruparea "Sportivilor", în cadrul unei investigaţii privind fapte de violenţă, una dintre victime fiind lovită, strangulată şi electrocutată pentru a o determina să plătească 25.000 de euro.

Printre cele 22 de persoane ridicate în cadrul acestei anchete se afla şi liderul grupării "Sportivilor", Radu Roşca, pentru care procurorii DIICOT au emis un mandat de aducere.

Potrivit anchetatorilor, Radu Cristian Roşca este cunoscut ca lider al grupării "Sportivilor", fiind trimis în judecată de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti în cursul anului 2006, pentru infracţiuni cu violenţă. Activitatea infracţională a grupului era structurată pe două paliere infracţionale, membrii grupării fiind specializaţi în săvârşirea de infracţiuni informatice, fraude cu cărţi de credit, precum şi de infracţiuni de violenţă sau contra patrimoniului.

Preocupările infracţionale ale învinuiţilor au vizat, pe de o parte, săvârşirea de infracţiuni cu violenţă, lipsire de libertate şi şantaj, în vederea obţinerii unor importante sume de bani. De exemplu, în noaptea de 28/29 ianuarie 2011, una din părţile vătămate a fost lipsită de libertate, fiind ţinută timp de mai multe ore la locuinţa lui Adrian Cotos, din Braşov. Victima a fost agresată, fiind lovită în mod repetat cu corpuri contondente, învinuiţii încercând chiar strangularea sau electrocutarea acesteia pentru a o determina să le plătească suma de 25.000 de euro.

O altă victimă a fost ameninţată cu un pistol şi lovită în mod repetat de către învinuiţi, în timp ce se afla in locuinţa sa, pentru a plăti suma de 30.000 de euro. Învinuiţii s-au implicat şi în activităţi de skimming şi de montare a unor dispozitive artizanale pentru controlul jocurilor electronice de tip "video multigame HOT SPOT", sens în care gruparea infracţională din Braşov a apelat la liderii grupării "Sportivilor" din municipiul Bucureşti.

În cursul lunii februarie 2011, prin montarea şi folosirea unui astfel de dispozitiv la un aparat de jocuri instalat in incinta unui bar din Braşov, Ştefan Cheţea a generat un câştig de 12.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici