Patru modele majore de somn şi cum ne afectează sănătatea pe termen lung

Un studiu realizat de cercetătorii de la Penn State University a identificat 4 modele majore de somn şi a demonstrat impactul semnificativ al somnului deficitar asupra sănătăţii, pe termen lung.

422 afișări
Imaginea articolului Patru modele majore de somn şi cum ne afectează sănătatea pe termen lung

Patru modele majore de somn şi cum ne afectează sănătatea pe termen lung

Cercetătorii au analizat datele de la 3.700 de participanţi, notând obiceiurile lor de somn şi afecţiunile cronice în două momente, la 10 ani distanţă.

Echipa a identificat patru modele distincte de somn: cei care dorm bine, cei care dorm în weekend pentru a recupera, cei care au insomnii şi cei care fac sieste dese.

Aşa au descoperit că persoanele care suferă de insomnie au un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare, diabet, depresie şi fragilitate. Siesta frecventă poate creşte riscul de diabet, cancer şi fragilitate.

Persoanele cu un nivel de educaţie mai scăzut, şomerii şi adulţii mai în vârstă sunt mai predispuşi la probleme de somn.

Schimbarea tiparelor de somn este dificilă, în special pentru cei cu insomnie sau somn prelungit.

"Aceste rezultate pot sugera că este foarte greu să ne schimbăm obiceiurile de somn, deoarece sănătatea somnului este încorporată în stilul nostru de viaţă general. De asemenea, ar putea sugera că oamenii încă nu cunosc importanţa somnului lor şi a comportamentelor legate de sănătatea somnului", a declarat cercetătorul principal Soomi Lee, citat de New York Post.

"Trebuie să depunem mai mult efort pentru a educa publicul cu privire la sănătatea somnului", a adăugat Lee. "Există comportamente de igienă a somnului pe care oamenii le-ar putea adopta pentru a-şi îmbunătăţi somnul, cum ar fi să nu folosească telefoanele mobile în pat, să facă exerciţii fizice în mod regulat şi să evite cofeina la sfârşitul după-amiezii", a mai explicat cercetătorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
somn,
oameni,
tipare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici