Paul Păcuraru s-a prezentat la DNA

Fostul ministru al Muncii Paul Păcuraru a declarat, miercuri, la ieşirea de la DNA, că a fost citat pentru a da din nou o declaraţie în dosarul în care este cercetat pentru corupţie şi că le-a spus procurorilor că vrea ca ancheta să fie finalizată mai repede, pentru ca dosarul să ajungă în instanţă.

47 afișări
Imaginea articolului Paul Păcuraru s-a prezentat la DNA

Paul Păcuraru s-a prezentat la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

"Le-am spus anchetatorilor că nu vreau să fac nicio declaraţie în acest dosar şi că singurul lucru pe care îl doresc este ca ancheta să se finalizeze mai repede şi să fie trimis dosarul în instanţă", a spus Păcuraru la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a stat aproximativ o oră.

Fostul ministru a mai aratat că a semnat şi un proces-verbal în acest sens, avocatul acestuia precizând că este un act procedural care trebuia întocmit. Păcuraru a adăugat că acest dosar este unul politic.

Păcuraru s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită.

Paul Păcuraru a fost pus oficial sub acuzare în 19 septembrie, demnitarul prezentându-se atunci la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile.

Păcuraru ar fi fost înregistrat când l-a rugat pe liderul PNL Gorj, Ilie Morega, să intervină la directorii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi ai complexelor Turceni şi Rovinari pentru ca societatea fiului său, Intratest, să obţină contracte.

Acesta declara că, într-o convorbire cu fiul său, liderul liberal din Gorj s-ar fi oferit să-l ajute pe acesta în legătură cu un contract. Fiul ministrului, Mihnea Păcuraru, ar fi refuzat politicos oferta, anunţându-l pe Morega că respectivul contract a fost câştigat deja la licitaţie.

În 24 septembrie 2007, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-a sesizat pe şeful statului pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Nicolae Paul Anton Păcuraru, ministrul Muncii Familiei şi Egalităţii de Şanse, pentru luare de mită în dosarul 239/P/2007.

Ulterior, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale, procedura de cercetare a miniştrilor şi foştilor miniştri s-a modificat, în sensul că, dacă ei deţin şi funcţia de parlamentar, este necesar ca Parlamentul să-şi dea avizul. Astfel, în cazul lui Păcuraru era nevoie de avizul Senatului.

În 26 august, Senatul a acceptat sesizarea DNA.

Toate actele de urmărire penală făcute de procurori în lipsa avizului Senatului sunt lovite de nulitate, astfel că documentele trebuie refăcute, iar aducerea la cunoştinţă a învinuirilor lui Păcuraru era necesară, pentru continuarea cercetării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici