Video Pe timp de pandemie, în România a crescut cererea pentru roboţii umanoizi ce dezinfectează suprafeţe cu raze UV

  • O firmă din Iaşi face softuri pentru roboţi umanoizi şi roboţi de dezinfecţie
  • Cererea este tot mai mare, iar clienţii sunt proprietari de clădiri de birouri, din domeniul medical, IT, corporate şi educaţional
  • Robotul cu UV dezinfectează suprafeţele şi purifică aerul
236 afișări

În viitorul apropiat, la recepţie s-ar putea să fii întâmpinat de un robot. Andrei Marin are 24 de ani, este inginer software în Iaşi şi manager la o firmă care face softuri pentru roboţi umanoizi. De când a apărut virusul, a început să lucreze şi la un robot care dezinfectează suprafeţele, cu raze UV.

Acesta poate fi folosit pentru igienizarea suprafeţelor, dar şi a aerului. Cererile nu au întârziat să apară, iar clienţii sunt proprietari de clădiri de birouri, din domeniul medical, IT, corporate şi educaţional.
 
În tot proiectul s-au investit până acum peste 80.000 de euro, bani obţinuţi din investiţii private. Deocamdată, robotul umanoid ştie să vorbească în engleză, folosind replici precum: „Hello!”, „Hey there, whats up?” sau „Hope you re  having a wonderful wednesday. How can I help?”. Până la sfârşitul anului va învăţa şi română. 

Doi roboţi sunt folosiţi pe partea de recepţie, iar al treilea e folosit pentru dezinfecţie. Are o autonomie de aproximativ 6 ore şi poate dezinfecta o suprafaţă de 2.000 mp.
 
„În acest moment, avem peste 10 cereri pe săptămână. Preţul minim este de 10.000 euro pentru robotul de recepţie şi 30.000 euro pentru robotul de dezinfecţie. Cu siguranţă, COVID ne face să conştientizăm mai mult partea de automatizare, de tehnologie”, a spus Andrei Marin. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici