Video Pensiunile îşi aşteaptă turiştii cu termometre şi măşti

  • Primii turişti au ajuns în Clisura Dunării, după două luni de interdicţii
  • Doar câteva zeci de turişti au fost în Clisura Dunării
  • Proprietarii pensiunilor au pus în camere „declaraţii” şi măşti de protecţie, iar la intrarea în pensiune turiştilor li se ia temperatura
  • Turiştii nu au voie în restaurante sau pe terase
526 afișări

A fost primul sfârşit de săptămână când am putut merge la plimbări mai lungi, fără teama amenzilor. Aurora este din Craiova. A completat o declaraţie în care a menţionat că merge în drumeţie şi a plecat spre Clisura Dunării.

„După 60 de zile de izolare, am simţit nevoia să plec în drumeţie şi ca atare voi pleca la Mraconia. În sfârşit!... Sunt bucuroasă că am ajuns în aceste locuri minunate. Superb!”, spune Aurora. 

Pe drum, n-a oprit-o nimeni să-i ceară socoteală. În câteva ore a ajuns la Dubova.

În Clisură a ajuns şi Alexandra. Are 20 de ani şi a plecat tocmai din Timişoara pentru a se bucura de libertate şi frumuseţea locurilor. S-a cazat la o pensiune din Eşelniţa şi a fost surprinsă să găsească măşti de protecţie, în cameră.

„Chiar mi-a fost dor de peisajele Clisurii, însă aştept cu nerăbdare să mă reîntorc aici fără aceste restricţii care au mai rămas”, a spus Alexandra Ciobanu. 

Chiar dacă n-au pensiunile pline ca altădată, proprietarii încearcă să-i convingă pe turişti că sunt în siguranţă. În camere le-au pregătit măşti de protecţie, dezinfectanţi şi chiar formularele necesare pentru a putea merge la plimbare, iar la intrare în pensiune turiştilor li se ia temperatura.

„Vor servi masa doar în camere, în recipiente de unică folosinţă”, a declarat Florentina Muchitsc, proprietara unei pensiuni. 

Restaurantele şi terasele nu sunt deschise şi nici bărcile n-au ieşit în larg, dar turiştii s-au putut bucura de aer curat şi frumuseţea peisajelor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici