Percheziţii în Capitală şi alte cinci judeţe pentru evaziune fiscală din comerţ cu combustibili

Zeci de percheziţii au avut loc miercuri în Capitală şi în judeţele Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş şi Satu Mare pentru evaziune fiscală din comerţ cu combustibili.

532 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Capitală şi alte cinci judeţe pentru evaziune fiscală din comerţ cu combustibili

Percheziţii în Capitală şi alte cinci judeţe pentru evaziune fiscală din comerţ cu combustibili

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - IGPR, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 31 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş şi Satu Mare.

Percheziţiile au loc la persoane şi la sediile/punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale, care activează în domeniul comerţului intracomunitar de produse energetice accizabile (benzină şi motorină), într-un caz în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

În acelaşi timp, vor fi puse în executare 13 mandate de aducere, iar persoanele depistate vor fi duse la sediul poliţiei, pentru audieri.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 - 2022, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, persoanele bănuite ar fi dispus înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţilor comerciale a unor tranzacţii fictive, derulate cu societăţi comerciale de tip fantomă, atât rezidente, cât şi nerezidente (Cehia, Germania, Slovacia), controlate direct de aceştia sau prin persoane interpuse, aflate în sfera lor de influenţă, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu aproximativ 1.000.000 de euro, prin compensarea nejustificată a T.V.A. de plată”, transmite IGPR.

La activităţi participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - I.G.P.R., Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor de poliţie judeţene Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş şi Satu Mare, având suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, al Institutului Naţional de Criminalistică şi de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. De asemenea, acţiunea beneficiază de sprijinul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Autorităţii Vamale Române.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici