Percheziţii în judeţele Buzău şi Galaţi la contrabandişti de alcool şi ţigări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au coordonat marţi 21 de percheziţii domiciliare pe raza judeţele Buzău şi Galaţi la membrii unei reţele de contrabandă de ţigări şi alcool.

585 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în judeţele Buzău şi Galaţi la contrabandişti de alcool şi ţigări

Percheziţii în judeţele Buzău şi Galaţi la contrabandişti de alcool şi ţigări (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

În locuinţele percheziţionate, anchetatorii au găsit 400.000 de ţigarete şi 1.800 de litri de alcool pur, marfă ce a fost confiscată de DIICOT.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul SCCO Buzău şi BCCO Galaţi, au destructurat o grupare infracţională ce acţiona pe raza judeţelor Buzău şi Galaţi, specializată în infracţiuni de contrabandă cu ţigări şi alcool.

În dimineaţa de 24 mai 2011, cu sprijinul DPIR Buzău şi Galaţi, au fost efectuate 21 percheziţii domiciliare pe raza judeţele Buzău şi Galaţi, ocazie cu care au fost găsite importante cantităţi de tigări şi alcool neaccizat.

În perioada decembrie 2010- mai 2011, grupul infracţional organizat, format din 23 persoane şi coordonat de Mihai Moldoveanu, Vasile Basalîc, Mihai Ciocîrlan şi Anton Miron au introdus pe teritoriul României, prin sustragere de la controlul vamal, diferite cantităţi de ţigări din Republica Moldova, ulterior acestea fiind comercializate pe raza judeţelor Buzău şi Galaţi, membrii grupării sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale către stat.

A fost instituit sechestru asigurator asupra a trei autoturisme de lux.

Membrii grupării sunt audiaţi de anchetatori, care urmează să ia o serie de măsuri preventive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici