Percheziţii într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 7,2 milioane de lei

Poliţiştii şi procurorii DIICOT fac marţi opt percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Brăila într-un dosar de delapidare în care prejudiciul ajunge la 7,2 milioane de lei.

1633 afișări
Imaginea articolului Percheziţii într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 7,2 milioane de lei

Sursa foto: Diicot.ro

Potrivit IGPR, percheziţiile au loc într-o cauză penală în care se efectuează cercetări privind săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a reieşit că trei persoane fizice şi două persoane juridice ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat în mod coordonat, în perioada august 2022 - februarie 2023, delapidând, sub forma însuşirii, cantităţi de îngrăşăminte şi pesticide din patrimoniul unei societăţi comerciale, pe care ulterior le-ar fi valorificat.

Pentru a da o aparenţă de legalitate operaţiunilor, una dintre persoanele cercetate, la instigarea alteia, cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, ar fi întocmit acte, în care ar fi atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului.

Totodată, persoanele juridice ar fi ajutat membrii grupului infracţional să-şi însuşească bunurile delapidate, înregistrându-le în documentele contabile ca achiziţii, facilitând, ulterior, vânzarea lor către alte firme.

Prejudiciul cauzat a fost evaluat la peste 7,2 milioane de lei.

Audierile se vor desfăşura la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici