Opt persoane au fost reţinute, în urma percheziţiilor la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan: Nimeni nu va fi acoperit

  • În urma percheziţilor efectuate la Primăria Capitalei, poliţiştii au identificat şi ridicat documente de interes în cauză, telefoane mobile, medii de stocare precum şi peste 52.000 de euro, 48.000 de lei şi 4.300 de dolari.
  • De asemenea, au fost reţinute 8 persoane, anunţă Poliţia Capitalei.
  • Nicuşor Dan: Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcţia ocupată.
72411 afișări
Imaginea articolului Opt persoane au fost reţinute, în urma percheziţiilor la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan: Nimeni nu va fi acoperit

Persoanele reţinute urmează a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de DGPMB - Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Poliţiştii au făcut miercuri dimineaţa percheziţii la Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează mai multe persoane suspectate de mai multe infracţiuni în domeniul autorizării construcţiilor.

Potrivit Poliţiei Capitalei, miercuri dimineaţa poliţiştii au făcut 11 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov şi pun în aplicare mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane.

Activităţile au loc „într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri”.

Audierile în acest caz se vor desfăşura la sediul Serviciului Investigaţii Criminale al Poliţiei Sectorului 1.

Conform unor surse, percheziţiile vizează Direcţia Generală de urbanism şi amenajarea teritoriului şi Serviciul de autorizări din Primăria Generală a Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că, după percheziţiile de la Direcţia Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, de unde poliţiştii au ridicat mai multe documente, nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcţia ocupată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici