Peste 200 de kilograme de cocaină, descoperite în Portul Constanţa

Angajaţii de la Biroul Vamal Constanţa Sud au capturat, marţi, 200 de kilograme de cocaină, în Portul Constanţa, trimise din Peru într-un container care trebuia să conţină nectar şi era destinat unei societăţi comerciale din România, a anunţat, miercuri, ANAF.

60 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de kilograme de cocaină, descoperite în Portul Constanţa

Peste 200 de kilograme de cocaină, descoperite la Arad (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), angajaţii de la Biroul Vamal Constanţa Sud au controlat conţinutul unui container, încărcat cu 1.300 de colete de nectar, sosit în Portul Constanţa Sud în 24 noiembrie anul trecut şi descărcat de pe nava MSC Melissa în ziua următoare.

Vameşii au considerat cazul suspect pentru că ţara de expediţie era Peru, iar destinatarul mărfii era o societate comercială din România care la data depunerii declaraţiei vamale de tranzit figura în sistemul ASYCUDA ca anulată de la începutul anului 2007.

În urma controlului, lucrătorii vamali au găsit 1.300 de colete conţinând sucuri de fructe exotice - "Fructul pasiunii" - care aveau un miros pregnant, specific de porumb.

Vameşii au descoperit însă, ascunse în container, opt colete cu 200 calupuri ce conţineau o substanţă de culoare alb-bej, care în urma testelor s-a dovedit a fi cocaină, cantitatea totală fiind de aproape 209 kilograme.

Miercuri, Biroul Vamal Constanţa Sud a sesizat organele de cercetare abilitate, care au întocmit documentele premergătoare ce stau la baza unui dosar penal în curs de cercetare, precizează sursa citată.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a confirmat captura de droguri şi a precizat că ancheta este coordonată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). 

Potrivit unor surse judiciare, mai mulţi cetăţeni maghiari şi români au fost reţinuţi în acest caz de procurorii DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici