Peste 35 de percheziţii în Capitală şi trei judeţe, pentru anihilarea unui grup infracţional - VIDEO

Anchetatorii au făcut, miercuri, zeci de percheziţii la complexul Dragonul Roşu din Capitală şi în locuinţe şi societăţi comerciale din alte trei judeţe, pentru a anihila un grup criminal despre care procurorii susţin că scotea săptămânal din ţară până la un milion de dolari.

143 afișări
Imaginea articolului Peste 35 de percheziţii în Capitală şi trei judeţe, pentru anihilarea unui grup infracţional - VIDEO

Peste 35 de percheziţii în Capitală şi trei judeţe, pentru anihilarea unui grup infracţional (Imagine: Captură video)

La razie au participat peste 130 de poliţişti de la crimă organizată, 230 de jandarmi din cadul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi 30 de poliţişti de frontieră, potrivit poliţiei.

Scopul acţiunii a fost destructurarea "celui mai important grup infracţional organizat care acţiona în complexul comercial «Dragonul Roşu»", suspectat de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, liderul grupului este Hua Le Duc (51 de ani), cu dublă cetăţenie română şi vietnameză. Grupul era format din 18 alţi membri, cu cetăţenii română, chineză şi moldovenească.

Procurorii DIICOT arată că suspecţii ar fi cumpărat produse contrafăcute şi subevaluate din China pe care le vindeau în ţară. Totodată, ei ar fi "expatriat" banii obţinuţi în mod ilegal, fraudând bugetul de stat.

Astfel, presupuşii infractori aduceau mărfuri în România prin intermediul unor firme fantomă, înfiinţate în acest scop de către cetăţeni asiatici care ulterior părăseau ţara. Documentele de import erau apoi falsificate, fiind diminuată valoarea mărfurilor, şi utilizate la scoaterea mărfurilor din vamă, fiind astfel micşorate şi taxele vamale.

Banii obţinuţi ilegal erau schimbaţi, de regulă, în dolari americani, sub controlul liderului grupării, şi scoşi din ţară prin Ucraina, fiind apoi trimişi în China către firmele exportatoare.

Procurorii precizează că suspecţii ar fi scos din ţară, săptămânal, între 500.000 şi un milion de dolari.

Având în vedere probele, procurorii DIICOT au coordonat, miercuri, 37 de percheziţii domiciliare, din care cinci în complexul comercial "Dragonul Roşu" din Capitală, patru în judeţul Prahova, nouă în Constanţa şi 19 în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Anchetatorii au confiscat peste 700.000 de dolari şi 200.000 de euro.

Totodată, unul din membrii grupării, cetăţean moldovean, a fost depistat de poliţiştii de frontieră în Vama Giurgiuleşti, având asupra sa suma de 120.000 dolari pe care nu o declarase vameşilor şi pe care intenţiona să o scoată din ţară.

Autorităţile continuă cercetările privind acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici