Peste 80 de români au fost evacuaţi din Libia

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat miercuri că 80 de cetăţeni români din Libia au plecat marţi din această ţară, iar o cursă charter a Tarom este în pregătire pentru a ajunge în cursul zilei, sau joi, la Tripoli pentru noi evacuări.

21 afișări
Imaginea articolului Peste 80 de români au fost evacuaţi din Libia

Peste 80 de români au fost evacuaţi din Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul a mai spus că pe lângă cei 80 de români care au părăsit Libia marţi mai există un grup care a plecat din această ţară cu un avion bulgar.

Potrivit reprezentanţilor MAE, este vorba despre un grup de patru persoane, toţi ajungând în ţară cu bine.

Ministrul a mai spus că există un contact permanent cu cei 450 de români care se află încă în Libia, în ceea ce priveşte cursa pregătită pentru a pleca în această ţară, ministrul a spus că este vorba despre un avion de mari dimensiuni şi operaţiunea se va face pe cheltuiala guvernului, o hotărâre de guvern în acest sens urmând să fie adoptată în şedinţa de astăzi.

Numeroase ţări, între care Franţa, Germania, Olanda, Marea Britanie, Statele Unite sau China, au anunţat marţi că trimit avioane şi nave în Libia pentru a-şi repatria cetăţenii, în urma violenţelor din această ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici