Piscinele neigienizate sunt un pericol pentru sănătate. Iată sfaturile medicului dermatolog

  • De la o piscină neigienizată, oricine se poate alege cu infecţii urinare, dermatite sau infecţii fungice.
  • Clorul din piscină poate produce probleme cutanate la nivelul pielii.
  • Transpiraţia în contact cu clorul din apă poate produce iritaţii grave.
236 afișări
Imaginea articolului Piscinele neigienizate sunt un pericol pentru sănătate. Iată sfaturile medicului dermatolog

Piscinele neigienizate sunt un pericol pentru sănătate. Iată sfaturile medicului dermatolog

Ce fac românii care au doar o zi liberă de la birou, iar temperaturile de afară îi îndeamnă să dea o fugă la mare? Se duc la cea mai apropiată piscină. Însă dacă piscina nu este igienizată corespunzător, se pot alege cu probleme de sănătate.

Spune asta chiar medicul dermatolog, Olga Simionescu.

„Piscinele se clorinează şi de aici rezultă probleme cutanate, date în primul rând de iritaţia de la clor şi apoi infecţii pe care le putem lua a nivel cutanat, de la ciuperci, dermatofiţii până la inclusiv tricomonas vaginalis. Se pot agrava anumite suferinţe dacă există interacţiunea dintre clor şi dermatita atopică”, a spus medicul dermatolog Olga Simionescu.

Mihaela s-a ales cu trei zile de spitalizare în urma a trei zile petrecute consecutiv la o piscină din Bucureşti.

„Am fost suspectată de o infecţie renală, RMN-ul confirmând ulterior că pe rinichiul meu stâng erau nenumărate focare de infecţie bacteriană. Analizele de sânge cât şi cele urinare efectuate în aceeaşi zi nu au facut decât să întărească faptul că eram în pragul unui şoc septic. După 3 zile petrecute la spitalul privat cu 2 perfuzii cu antibiotice pe zi şi diverse antiinflamatoare, toate s-au normalizat şi am fost externată. Concluzia finala banuita de medici: infectie renala cu e. Coli in urma frecventarii unor piscine bucurestene”, a spus Mihaela.

Iar pentru cei care se întreabă de ce regulile interioare ale oricărui bazin de înot bine pus la punct, includ şi duşul obligatoriul înaintea intrării în incintă, tot medicul dermatolog vine cu explicaţii.

„Transpiraţia noastră poate influenţa nivelurile de clor. Dacă există un clor excesiv apar iritaţiile. În al doilea rând, dacă înainte de piscină folosim săpunuri, ele pot usca suplimentar pielea şi atunci în baza interacţiunii cu clorinarea să se producă iritaţii suplimentare. Trebuie să avem papuci proprii. Să nu călcăm prea des în jurul piscinelor pentru că putem să mai recrutăm şi infecţii cu papilomavirusuri, adică veruci”, a afirmat dr. Olga Simionescu.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici