Platformă unică în România pentru pacienţii cu boli pulmonare

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara a pus la dispoziţia pacienţilor cu patologii pulmonare, dar şi medicilor care doresc să obţină o a doua opinie, o platformă de online de diagnosticare gratuită.

394 afișări
Imaginea articolului Platformă unică în România pentru pacienţii cu boli pulmonare

Sursa foto: Facebook

Potrivit reprezentanţilor spitalului, diagnosticul este stabilit de o echipă multidisciplinară formată din specialişti în pneumologie şi radiologie ai unităţii sanitare din Timişoara. Pagina de internet ce cuprinde platforma este securizată, iar medicul curant sau pacientul pot încarca rezultatul investigaţilor imagistice dar şi alte documente medicale pentru obţinerea unei a doua opinii.

Utilizatorul îşi deschide un cont, se logheaza cu o parolă generată automat şi îşi introduce datele personale. Informaţiile din contul utilizatorului pot fi văzute exclusiv de cel care încarcă informaţiile în platformă şi de medicii care fac parte din echipa de diagnostic.

„Pacientul sau medicul acestuia pot să introducă în platformă imagini CT,istoricul medical, informaţii despre alte afecţiuni dar pot să adauge şi probele funcţionale pe care le-a făcut pacientul de-a lungul timpului, de exemplu, analiza de spirometrie. Odată finalizată această etapă, informaţiile întră în atenţia echipei de specialişti ai spitalului nostru care evaluează cazul. În unele situaţii sunt solicitate informaţii sau investigaţii suplimentare, după care echipa noastră se pronunţă asupra diagnosticului, practic realizează o încadrare în boală. Opinia medicală a echipei de pneumologi şi radiologi vine însoţită de recomandări de investigaţii şi monitorizare. Nu oferim însă tratament”, a explicat Diana Manolescu, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara

De asemenea, echipa multidisciplinară oferă informaţii medicului curant şi face recomandări pentru consult.

„Pneumonia Interstiţială Difuza( PID) reprezintă un grup de peste 200 de afecţiuni respiratorii care afectează structura anatomică a plămânului. Diagnosticarea este dificila din cauza suprapunerii numărului mare de boli care au aceleaşi simptome. De aceea, diferenţă o face experienţă medicală îndeosebi în ceea ce priveşte partea imagistică. Din păcate, unele dintre afecţiuni sunt foarte severe si au o cu o rată de supraviţuire medie de 4-5 ani”, a mai spus Diana Manolescu.

Clinica de Pneumologie a Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara este Centru de referinţă prinvind patologia interstiţială pulmonară, certificat de Ministerul Sănătăţii în 2019.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici