- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (17.09.2019, 17:33)
- Florin Zafiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Plenul CSM nu a reuşit nici a cincea oară validarea Adinei Florea la şefia Secţiei de anchetă
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu a reuşit nici din a cincea încercare validarea Adinei Florea la şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).
Urmărește
1873 afișări
Plenul CSM nu a reuşit nici a cincea oară validarea Adinei Florea la şefia Secţiei de anchetă
Procurorul general a anunţat că plenul Consiliului a votat amânarea validării Adinei Florea la conducerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.
"S-a amânat. S-a amânat la solicitarea unei părţi care a fost implicată în procedură şi s-a votat în plen amânarea. Nu s-a pus această problemă (desfiinţarea Secţiei -n.r.)", a declarat procurorul general Bogdan Licu, la finalul şedinţei.
Surse din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au declarat pentru MEDIAFAX că decizia plenului pentru validarea Adinei Florea la şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a fost amânată după ce 10 dintre membrii CSM au votat pentru amânarea validării, iar 9 pentru dezbaterea cauzei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis se adresează României după decizia CCR de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale: „Rămân în mandat până la alegerea noului președinte”
-
BREAKING NEWS OFICIAL! CCR a anulat primul tur al alegerilor prezidenţiale / Alegerea preşedintelui României va fi reluată în integralitate / Reacţiile politicienilor
-
BEC a oprit procedurile de vot pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale
-
Mandatul lui Iohannis expiră. Cine va fi preşedintele României. Toate scenariile posibile
Este pentru a cincea oară când membrii plenului CSM nu reuşesc validarea concursului pentru conducerea Secţiei, după ce precedentele patru şedinte au fost boicotate.
Potrivit surselor citate, cei care au votat pentru amânarea validării Adinei Florea au fost judecătorul Andreea Chiş, procurorul Cristian Ban, procurorul Florin Deac, procurorul Codruţ Olaru, judecătorul Bogdan Mateescu, procurorul general Bogdan Licu, judecătorul Mihai Bălan, procurorul Tatiana Toader, vicepreşedintele CSM, procurorul Nicolae-Andrei Solomon şi ministrul Justiţiei Ana Birchall.
Decizia plenului vine după ce mai mulţi membri ai CSM au cerut amânarea şedinţei de validare a Adinei Florea la conducerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), pe motiv că nu au primit toate documentele, inclusiv fişele de notare din partea Comisiei de evaluare sau baremul.
"Este adevărat că fiind vorba de o funcţie de conducere, conform legii atunci sigur că CV şi proiectul de candidatura sunt încărcate pe site CSM-ului înainte de examen. Ceea ce am observat însă că ceea ce s a încărcat pe EMAP pentru astăzi este doar raportul Comisiei de evaluare şi procesele verbale ale Comisiei de evaluare printre care şi unul privind adoptarea baremului şi a fişei de notare, însă ne lipsesc chiar fişele de notare. Dacă există fişe de notare, care este baremul conform acestor fişe de notare, dacă s-a acordat punctaj pentru fiecare punct de pe acel barem aprobat, nu ştiu care este pentru că nu am văzut baremul şi fişa de notare. Aşadar eu cer o amânare şi să ne puneţi la dispoziţie aceste acte pentru că nu avem cum să validăm aceste două concursuri fără să ştim actele care au stat la baza lor", a susţinut, la începutul şedinţei, judecătorul Andreea Chiş.
La solicitarea enunţată de judecătorul CSM, preşedintele Consiliului, Lia Savonea, a replicat că regulamentul nu prevede asemenea obligaţii.
Ulterior, Chiş a precizat că nu poate vota în lipsa acestor acte. "Nu putem să avem o validare de concurs fără să avem aceste acte. Este o chestiune de bun simţ. Eu ce votez. Ştiţi, apropo de concurs, pentru că s-a discutat concursul pentru funcţia de inspector şef, şi acolo a fost exact aceeaşi discuţie, să se pună la dispoziţia membrilor plenului fişele de notare, exact acea discuţie a fost, să vedem dacă aţi adoptat un barem. Vreau să văd acele fişe de notare şi cred că trebuia să se cunoască aceste lucruri pentru că am solicitat şi cu alte ocazii să ni se pună la dispoziţie aceste acte. Nu cred că trebuia să spun eu cu nu ştiu câte zile înainte, nu m-am aşteptat. Mărturisesc până în ultima clipă că am verificat", a mai spus Andreea Chiş.
Şi procurorul CSM Florin Deac a cerut amânarea şedinţei de plen pentru o dată ulterioară. "Solicit amânarea până la momentul pronunţării unei hotărâri în cauzele conexate. Dar ar mai fi un motiv pentru care au aş solicita amânarea, respectiv referitor la aspectul declanşării concursului în termenul prevăzut de lege şi aici mă refer la legislaţia subsidiară, respectiv la acel termen de 60 de zile din regulamentul privind numirea procurorilor. După cum se ştie, acest concurs s-a finalizat în circa 30 de zile. Aş solicita să solicităm o notă în care să ne lămurească despre ce termen este vorba în această situaţie, măcar pentru viitor să ştim cum să facem şi să luăm totuşi o hotărâre legală în legătură cu acest aspect", a declarat Florin Deac.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Se anulează primul tur al alegerilor prezidențiale. Decizie fără precedent din partea CCR / În Diaspora, se votează deja pentru turul 2
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: O cooperativă din Sîngeorz-Băi, prima care obţine certificarea “produs montan” pentru lactate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce scrie presa internaţională după decizia CCR? CNN: „Decizia de vineri încheie un ciclu electoral tulbure în România”
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta de la Insula Iubirii arată fabulos, iar milionarul cu 23 de ani mai în vârstă ca ea o răsfață!
PROSPORT.RO
Cine va fi președintele României după ce expiră mandatul lui Klaus Iohannis. Ce se întâmplă după 21 decembrie 2024
CANCAN.RO
Singurele 4 PĂCATE din cauza cărora preoții creștin-ortodocși nu te primesc la Împărtășanie, potrivit părintelui Calistrat Chifan
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe