Video Ploile torenţiale au făcut ravagii în ţară: Drum naţional, închis. Zeci de case şi anexe, inundate/ Vijeliile au doborât mai mulţi copaci pe carosabil, iar două maşini au fost avariate | FOTO, VIDEO

Zeci de case, beciuri şi anexe din 17 judeţe din ţară au fost afectate de ploile torenţiale căzute în ultimele 24 de ore, se arată într-un bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), făcut public marţi.

820 afișări

Drum naţional din Neamţ, închis din cauza aluviunilor

Traficul pe DN 15 din judeţul Neamţ este oprit, după ce din cauza ploilor abundente şi a viiturilor puternice un podeţ a cedat, rezultând inundarea drumului.

DRDP Iaşi anunţă că circulaţia este întreruptă pe DN 15, în localitatea Bistricioara şi în Poiana Largului din judeţul Neamţ, după ce, pe fondul ploilor abundente şi a viiturilor puternice, un podeţ a cedat, rezultând inundarea părţii carosabile, cu transport masiv de potmol.

„Pentru a permite evaluarea pagubelor şi intervenţiile pentru degajarea carosabilului, a fost instituită ruta ocolitoare DJ 155F, prin localitatea Bistricioara. Menţionăm că întreaga zonă este una afectată de alunecări de teren, fiind predată deja constructorului, în vederea executării lucrărilor de consolidare”, arată sursa citată.

În ultimele 24 de ore, au fost emise 24 de avertizări şi atenţionări de vreme nefavorabilă.

Un număr de 49 localităţi din 17 judeţe, respectiv Alba, Arad, Bihor, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Olt, Mehedinţi, Neamţ, Prahova şi Teleorman, au fost afectate de inundaţii.

Pompierii au intervenit cu motopompe de diferite capacităţi pentru evacuarea apei din 43 case, 77 beciuri şi subsoluri, 145 anexe, 305 curţi şi două instituţii publice.

Din cauza vijeliilor, şapte copaci au căzut pe carosabil şi peste două maşini, fiind necesară intervenţia salvatorilor pentru degajarea acestora.

În localitatea Malovăţ din judeţul Mehedinţi a fost amplasată o locuinţă modulară în care au fost mutate patru persoane dintr-o casă distrusă de inundaţiile de acum două zile.

Pompierii intervin în continuare pentru evacuarea apei şi degajarea aluviunilor aduse de inundaţii în judeţele Galaţi, Neamţ şi Teleorman.

În cursul zilei de marţi, toată ţara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate.

Taguri:
igsu,
bilanţ,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici