Poliţia de Frontieră, despre turista care spune că a fost oprită în aeroport 9 ore: Nu avea permis de şedere, doar un paşaport sirian

Poliţia de Frontieră susţine că turista care spune că a fost oprită pe nedrept nouă ore în Aeroportul Otopeni nu deţinea viză sau permis de şedere în România, având doar un paşaport sirian, femeia fiind lasată să intre în ţară după ce a prezentat un permis de şedere eliberat de autorităţile germane.

5407 afișări
Imaginea articolului Poliţia de Frontieră, despre turista care spune că a fost oprită în aeroport 9 ore: Nu avea permis de şedere, doar un paşaport sirian

Poliţia de Frontieră, despre turista care spune că a fost oprită în aeroport 9 ore: Nu avea permis de şedere, doar un paşaport sirian (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

Poliţiştii susţin că la data de 05 august, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coanda s-a prezentat pentru a intra în ţară, cu o cursă din direcţia Barcelona, o tânară în vârstă de 21 de ani, care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Siria.

"Deoarece persoana în cauză nu se afla în posesia unei vize sau a unui permis de şedere valabil care să îi permită intrarea în România, poliţiştii de frontieră i-au întrerupt călătoria, urmând să fie returnată în direcţia Barcelona. Mai mult, poliţiştii de frontieră au sancţionat compania transportatoare cu suma de 8.000 lei deoarece a îmbarcat persoana în cauza fără a fi în posesia unui document care să-i permita trecerea frontierei", transmite Poliţia de Frontieră printr-un comunicat de presă.

Tânăra era însoţită de sora ei, care s-a legitimat cu un document de călătorie eliberat de autorităţile din Germania şi care a declarat ca va contacta familia aflată în Germania, pentru a intra în posesia unui document al surorii sale care să îi permită intrarea în România, tânăra fiind îndrumată în zona de tranzit a aeroportului, până la intrarea în posesia documentului, mai explică poliţiştii.

Ulterior, în jurul orei 23.00, femeia a prezentat poliţiştilor de frontieră, pe lângă paşaportul sirian, un permis de şedere eliberat de autorităţile germane, putând intra astfel în România.

Precizările Poliţiei de Frontieră vin după ce femeia a declarat că a fost oprită nouă ore în Aeroportul Otopeni, pentru că nu avea, pe lângă paşaport, inclusiv buletinul, deşi călătorise în alte ţări în aceleaşi condiţii.

"Trebuia să ajungem în România, unde urma să ne petrecem câteva zile cu prietenii. În Bucureşti am întâmpinat probleme. Sora mea a fost oprită în aeroport. I s-a spus că nu are buletinul la ea şi nu poate înainta. Aşa ceva nu ni s-a mai întâmplat. Avem paşaport european. Am călătorit cu el peste tot. Aşa am şi plecat din Germania spre Ibiza. Am ajuns apoi în Barcelona, de unde am plecat în aceleaşi condiţii spre România. Eu am avut noroc că am avut buletinul la mine, altfel păţeam la fel. Sora mea a prezentat, pe lângă paşaportul, care este în regulă, şi o copie a buletinului. Nu a fost luată în considerare", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, sora femeii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici