Posibil COD PORTOCALIU de ninsori, din cauza unui ciclon din Bulgaria. ANM decide mâine dacă impune avertizarea

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va decide miercuri dacă se impune emiterea unui cod portocaliu de ninsori, din cauza unui ciclon din Bulgaria care ar putea afecta şi România, a anunţat conducerea ANM într-o reuniune la Palatul Victoria.

4676 afișări
Imaginea articolului Posibil COD PORTOCALIU de ninsori, din cauza unui ciclon din Bulgaria. ANM decide mâine dacă impune avertizarea

Posibil COD PORTOCALIU de ninsori, din cauza unui ciclon din Bulgaria. ANM decide mâine dacă impune avertizarea (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Judeţele care ar putea fi afectate mai puternic de acest ciclon sunt Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi.

Meteorologii au emis deja o nouă avertizare cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabilă de miercuri, ora 2.00, până joi la ora 20.00, în Bucureşti şi 13 judeţe din estul şi sudul ţării.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în Dobrogea, în sudul şi estul Munteniei şi în sudul Moldovei vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale ce vor depăşi 60 - 70 de kilometri pe oră.

În aceste zone va ninge, cu precădere începând de miercuri după-amiază, iar în judeţele Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi va fi viscol, vizibilitatea fiind redusă.

În următoarele zile vremea va fi în răcire în toate zonele, devenind geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor în estul şi în centrul ţării, a precizat ANM.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Vaslui, Galaţi, Vrancea, Tulcea, Constanţa, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici