PPMT spune că nu are nicio legătură cu Csibi Barna, cel care a afişat o pancartă cu "La revedere România"

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), organizatorul mitingului pro-autonomie, de sâmbătă, de la Sfântu Gheorghe, spune că nu are nicio legătură, "formală sau informală", cu Csibi Barna, cel care a afişat la manifestare o pancartă cu "La revedere, România".

903 afișări
Imaginea articolului PPMT spune că nu are nicio legătură cu Csibi Barna, cel care a afişat o pancartă cu "La revedere România"

Csibi Barna (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă remis duminică, PPMT arată că nu are nicio legătură "formală sau informală" cu Csibi Barna, respectiv cu "acţiunile şi declaraţiile acestuia", participarea lui la diferite evenimente publice organizate de PPMT reprezentând "un act unilateral, prin care acesta îşi exercită un drept democratic, dar fără nicio legătură cu aspectele organizatorice sau care ţin de mesajul oficial al acestor evenimente".

"Considerăm că manifestările acestui cetăţean nu aduc servicii benefice nici comunităţii româneşti, nici celei maghiare, şi nici bunei înţelegeri interetnice", se arată în comunicatul citat.

Peste trei mii de persoane au participat sâmbătă la mitingul organizat la Sfântu Gheorghe de PPMT pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, printre manifestanţi fiind prezent, cu o pancartă inscripţionată "La revedere, România", Csibi Barna, cunoscut fiindcă l-a "spânzurat" simbolic pe Avram Iancu.

Manifestanţii au arborat steaguri secuieşti şi au avut pancarte cu inscripţii precum: "Autonomie Ţinutului Secuiesc" şi "Să piară Trianonul".

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că va pleca din România, Csibi Barna a spus, în limba maghiară, că el nu vrea să plece din ţară fiindcă aici este Ţinutul Secuiesc.

Anterior, răspunzând unei întrebări similare, Csibi Barna declarase unui ziarist, în limba română: "Unde să plec? Nu plec nicăieri, m-am născut aici, sunt acasă, aici e ţara mea, dar sper că aţi înţeles bine mesajul".

Mitingul de la Sfântu Gheorghe, pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, a fost organizat de PPMT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici