Prefect de Dolj: În toate zonele vieţii, femeile vor avea un cuvânt mai mare de spus de acum încolo

Prefectul de Dolj, Elena Costea, a afirmat, la lansarea cărţii "Cariera - substantiv feminin", că în toate zonele vieţii femeile vor avea "un cuvânt mai mare de spus de acum în colo" şi se declară încântată că în judeţul pe care îl conduce acestea joacă un rol deosebit de important în viaţa politică.

236 afișări
Imaginea articolului Prefect de Dolj: În toate zonele vieţii, femeile vor avea un cuvânt mai mare de spus de acum încolo

Prefect de Dolj: În toate zonele vieţii, femeile vor avea un cuvânt mai mare de spus de acum încolo

La conferinţa de lansare a campaniei de promovare a poveştilor de succes ale femeilor în cadrul proiectului european "Şanse egale pentru cariere de succes", organizată, marţi, la Craiova, de către Agenţia MEDIAFAX şi SIVECO, prefectul Elena Costea s-a declarat încântată de faptul că în judeţul pe care îl conduce femeile joacă un rol important în politică.

"Avem primar o femeie (n.r. - Lia Olguţa Vasilescu, noul primar al Craiovei), avem prefect o femeie, cred că vom avea şi viceprimar o femeie. Viaţa politică în Dolj, este clar, că de acum încolo, se va schimba şi cred că se va schimba foarte mult în bine", a declarat Elena Costea.

Ea crede că o femeie poate să fie şi o soţie şi o mamă bună, dar şi un antreprenor de succes.

"Din 2003, eu am lucrat în politică, acum am ieşit, dar vreau să vă spun că din 2003 şi până acum, zona aceasta fost dominată clar de bărbaţi. Sunt sigură că şi în Parlament vor intra şi mai multe femei, sunt sigură că, de fapt, în toate zonele vieţii noastre, femeile vor avea un cuvânt mai mare de spus de acum încolo şi că nu va fi, în niciun caz, o discriminare la adresa nimănui. Noi avem timp şi de familie, noi avem timp şi de copii şi cred că putem să ne implicăm şi mai mult în toate sferele vieţii sociale", a declarat Elena Costea.

În ceea ce priveşte familia, Elena Costea spune că "întotdeauna este nevoie de doi".

"Dacă ne gândim la familie, întotdeauna este nevoie de doi şi în viaţa de zi cu zi, este nevoie de amândoi. Eu nu cred că va fi rău pentru ei (bărbaţii), dimpotrivă, cred că va fi mai frumos şi o să facă treabă mai bine aşa, zic eu", a spus prefectul.

Elena Costea, una dintre cele şapte femei-prefect din ţară, a vrut să transmită femeilor din România un mesaj: "Eu le recomand femeilor să se implice în toate domeniile vieţii sociale, pentru că nu poţi să stai deoparte şi să spui că eşti nemulţumit de ceea ce ţi se întâmplă. Chiar trebuie să intervii şi să încerci să schimbi ceva. Dacă nu încercăm să ne exprimăm, dacă nu încercăm să adunăm în jurul nostru oameni care să poată face mai mult pentru ei şi pentru ceilalţi, atunci degeaba spunem că cei care sunt acolo, nu sunt cei mai buni. Eu sunt sigură că sunt foarte multe femei capabile, care nu se implică deocamdată, pentru că au impresia că nu sunt aşa bune, că nu suntem aşa buni cu toţii şi putem să facem mult mai mult decât ne putem imagina. Totul este să vrem să urnim lucrurile din loc".

Agenţia MEDIAFAX şi SIVECO au lansat cartea "Cariera - substantiv feminin" şi un spot video de prezentare a poveştilor femeilor de succes, cu această ocazie începând şi campania de promovare care se va desfăşura în toate regiunile de dezvoltare.

Cartea "Cariera - substantiv feminin" prezintă poveştile de succes a 32 de femei care au reuşit să îmbine cariera cu viaţa profesională.

Cartea, lansată în cadrul proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes", cofinanţat din Fondul Social European, a fost tiparită într-un tiraj de 4.000 de exemplare, din care 3.500 distribuite direct şi 500 vor fi date în cadrul conferinţelor regionale.

În cadrul proiectului a fost lansat şi un spot TV cu trei femei dintre cele 32 intervievate, mesajul transmis urmând să ajungă la un public ţintă de 300.000 de femei din mediul rural şi urban.

Proiectul "Şanse egale pentru cariere de cucces" este derulat de SIVECO România S.A., Agenţia de presă Mediafax şi Academia de Studii Economice Bucureşti şi finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici