Prefectul Capitalei, audiat ca martor în dosarul israelienilor acuzaţi de intimidarea lui Kovesi

Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a fost audiat de DIICOT, în calitate de martor, în dosarul israelienilor acuzaţi că au încercat intimidarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

822 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei, audiat ca martor în dosarul israelienilor acuzaţi de intimidarea lui Kovesi

Prefectul Capitalei, audiat ca martor în dosarul israelienilor acuzaţi de intimidarea lui Kovesi (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Paul Nicolae Petrovan, prefect al Capitalei, fost procuror, a fost audiat de procurorii DIICOT, în calitatea de martor, în dosarul în care se fac investigaţii referitoare persoanele care ar fi încercat intimidarea Laurei Codruţa Kovesi, contactând mai multe persoane apropiate acesteia.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Paul Nicolae Petrovan s-ar fi regăsit pe lista de posibile ţinte ale israelienilor însă nu ar fi fost contactat de aceştia.

Aceleaşi surse au precizat că cei doi tineri israelieni, arestaţi în prezent, aveau o listă de persoane apropiate Laurei Codruţa Kovesi sau care au colaborat cu procurorul şef al DNA de-a lungul timpului, pe care ar fi trebuit să le urmărească. În acelaşi dosar, procurorii DIICOT au cerut arestarea în lipsă a lui Yossi Barkshtein, bărbatul fiind a treia persoană vizată de anchetă
Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au prelungit, luni, cu încă 30 de zile mandatele de arestare emise pe numele celor doi israelieni.

Weiner Ron şi Geclowicz David sunt arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o listă cu opt persoane pe care ar fi trebuit să le urmărească, printre care se afla procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi alte persoane apropiate acesteia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici