Prejudiciu de aproape cinci milioane de lei, adus statului de trei societăţi din Constanţa

Trei societăţi constănţene au intrat în atenţia procurorilor după ce au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproape cinci milioane de lei, acesta fiind însă estimativ deoarece niciuna dintre cele trei firme nu funcţionează la sediul social declarat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

40 afișări

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Garda Financiară Constanţa, SC Loenermark SRL din Poarta Albă, societate care nu funcţionează la sediul social declarat, a făcut achiziţii intracomunitare din Bulgaria de fier beton, grâu, sămânţă de porumb şi ulei de floarea soarelui. Administratorul societăţii Loenermark, Costel Buzatu, a comercializat apoi o mare parte din aceste produse către alte două societăţi - Scu-Pin Clean şi Nic Com Trans - dar la care asociat unic şi administrator este tot el. În plus, în cazul celor două firme au fost întocmite sesizări penale pentru nefuncţionare la sediul social declarat. Neexistand posibilitatea verificării în contabilitate a tranzacţiilor făcute, s-a prezumat că prejudiciul produs bugetului de stat este de peste 500.000 de lei.

O altă firmă care nu funcţionează la sediul social declarat, SC Scu-Pin Clean SRL Constanţa, a livrat produse şi a prestat servicii în valoare totală de 1.473.045, către o societate din judeţul Tulcea. În acest caz, prejudiciul estimat depăşeşte 400.000 de lei.

De asemenea, SC Transport Comercial Prest SRL Constanţa, o altă societate care nu funcţionează la sediul social declarat, a livrat bunuri către alţi agenţi economici, în valoare totală de 12.813.786 de lei. Întrucât nu există posibilitatea verificării înregistrării în contabilitate a operaţiunilor efectuate, prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la peste 3,7 milioane de lei.

Pentru toate cele trei societăţi au fost întocmite sesizări penale care au fost transmise spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Totodată, au fost trimise adrese către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciului creat bugetului de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici