Preotul din Voluntari care cerea bani pentru înmormântări, înlocuit şi propus pentru pensionare

Preotul Mihai Enache din Voluntari a fost înlocuit din funcţie şi propus pentru pensionare, după ce reporterii Pro Tv l-au filmat în timp ce refuza să facă înmormântări gratis, acuzaţia pornind de fapt de la enoriaşi, care îl numeau "Popa Japcă", aluzie la banii ceruţi în repetate randuri.

885 afișări
Imaginea articolului Preotul din Voluntari care cerea bani pentru înmormântări, înlocuit şi propus pentru pensionare

Preotul din Voluntari care cerea bani pentru înmormântări, înlocuit şi propus pentru pensionare (Imagine: Thomas Dan/Arhiva Mediafax Foto)

Dosarul părintelui, care a pus averea personală mai presus de credinţa, a ajuns în atenţia Arhiepiscopiei, după ce a fost filmat cu o cameră ascună în timp ce refuza să facă înmormântări fără bani.

Ancheta făcută de Arhiepscopia Bucureştiului în cazul parohului de Voluntari, Mihai Enache, a fost declanşată în urma acestor secvente filmate cu camera ascunsă, secvenţe care arată că preotul refuză să înmormânteze un creştin fără bani. Dovezile sunt incontestabile, iar decizia Arhiepiscopiei nu s-a lăsat aşteptată. Preotul Mihai Enache nu mai e paroh şi a fost propus pentru pensionare anticipată.

În locul său va fi numit la Voluntari Dragoş Stoian, în vârstă de 40 de ani. El va fi prezentat locuitorilor oraşului într-una din duminicile viitoare.

Ancheta bisericească pune astfel punct neregulilor de ordin moral. Rămân însă multe semne de întrebare asupra legăturii dintre veniturile parohiei şi averea preotului Mihai Enache.

Întrebat din ce bani şi-a făcut casa, preotul a spus că din salarii, iar la insistenţele reporterului a precizat ironic: "Şapte milioane de salarii". Salariul unui preot este de aproximativ 700 de lei pe lună.

Cazul preotului Mihai Enache a fost semnalat de Pro Tv în urmă cu mai puţin de două săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici