Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a scăpat de controlul judiciar. Decizia este definitivă

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Nicolae Ioţcu (PNL), este liber să se întoarcă la conducerea Consiliului Judeţean Arad până când se va forma noua echipă, după ce magistraţii Curţii de Apel Timişoara i-au ridicat, vineri, măsura controlului judiciar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

572 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a scăpat de controlul judiciar. Decizia este definitivă

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a scăpat de controlul judiciar; decizia e definitivă

Ca urmare a procesului, Nicolae Ioţcu a fost suspendat din funcţie încă din vara anului 2015. Acesta a avut, în aceste zile, o nouă înfăţişare în cadrul procesului la Tribunalul Timiş, iar avocaţii săi au cerut ridicarea măsurii controlului judiciar, care cuprindea printre altele interdicţia de a exercita profesia în baza căruia ar fi comis fapta pentru care este judecat, adică interdicţia de a se întoarce la conducerea Consiliul Judeţean Arad. Magistraţii Tribunalului Timiş i-au respins şi de această dată cererea.

Avocaţii lui Ioţcu au contestat decizia la Curtea de Apel Timişoara. Dacă până acum magistraţii Curţii de Apel Timişoara au respins solicitarea, vineri, au acceptat contestaţia, ridicând astfel măsura controlului judiciar.

Acest lucru înseamnă că Nicolae Ioţcu se poate întoarce pe funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad până când se va forma noua echipă de conducere. Nicolae Ioţcu nu a candidat la alegerile locale din 5 iunie.

Contactat de către corespondentul MEDIAFAX, Nicolae Ioţcu a recunoscut că i s-a ridicat măsura controlului judiciar.

"Peste weekend mă voi gândi dacă mă voi întoarce la Consiliul Judeţean, trebuie să văd mai multe lucruri. Cel mai probabil, luni, voi da un răspuns", a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Ioţcu.

În ceea ce priveşte procesul pe fond, acesta a fost amânat, zilele trecute, pentru toamnă în vederea efectuării expertizei criminalistice.

Mai exact, avocaţii lui Ioţcu solicitaseră expertizarea unor interceptări audio-video depuse la instanţă de către DNA, iar judecătorul a admis cererea.

Procedura durează câteva luni, astfel că procesul a fost amânat până în toamnă. Avocaţii au susţinut, de-a lungul procesului, că există decalaje între imagine şi sunet în cazul interceptărilor din maşina denunţătorului Cristian Drăgan. Avocaţii au suspiciuni cu privire la autenticitatea înregistrării ambientale, cu toate că procurorul DNA a oferit o explicaţie, spunând că s-au folosit mai multe echipamente de interceptare, unul audio-video şi două doar pentru sunet.

Judecătoarea de caz a decis ca următorul termen pe fond în procesul lui Nicolae Ioţcu de la Tribunalul Timiş să fie pe data de 9 septembrie.

Ioţcu a fost şi arestat preventiv iniţial, apoi a fost plasat în arest la domiciliu, iar apoi sub control judiciar cu interdicţia de a părăsi ţara şi de a se întoarce la CJ Arad, unde a comis fapta. Nicolae Ioţcu a fost reţinut, pe data 24 iulie 2015, după ce a fost prins în flgrant când ar fi primit mită şi cercetat pentru trafic de influenţă în cazul unui cotract pentru aparatură medicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, un contract în valoare de 1,6 milioane euro. Ioţcu este acuzat că în schimbul mitei ar fi făcut presiuni ca firma pe care a dorit-o să câştige contractul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici