Primăria Capitalei doreşte să construiască un pod metalic peste Lacul Herăstrău. Ce transmite municipalitatea despre zona Podului CFR

Primăria Capitalei doreşte să construiască un pod metalic peste Lacul Herăstrău, până în prezent obţinându-se o serie de avize obligatorii de la autorităţile statului, proiectul fiind trimis, spre aprobare, Ministerului Transporturilor, conform unui comunicat de presă al Municipalităţii.

925 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei doreşte să construiască un pod metalic peste Lacul Herăstrău. Ce transmite municipalitatea despre zona Podului CFR

Primăria Capitalei doreşte să construiască un pod metalic peste Lacul Herăstrău

Conform sursei citate, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a iniţiat demersuri pentru a găsi o soluţie urgentă şi legală de traversare a lacului Herăstrău în zona Podului de cale ferată, pod ce are o zonă de protecţie de 20 de metri liniari din axul podului.

„De la începutul lunii iunie, ALPAB a avut două întrevederi cu Secretarul de Stat şi o întrevedere cu domnul ministru al Transporturilor, în urma cărora au fost stabilite etapele ce trebuiesc parcurse în vederea obţinerii avizului MT/CFR. La toate cele trei întâlniri au participat reprezentanţi ai SNCFR şi ai Autorităţii Navele Române”, conform sursei citate.

În urma discuţiilor de la Ministerul Transporturilor, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a solicitat Ministerului Apărării Naţionale o ofertă tehnică pentru realizarea unui pod jos metalic cu lungimea de 10 metri, care va fi amplasat lângă podul de cale ferată Bucureşti-Constanţa, din zona Parcului Herăstrău.

„Totodată, au avut loc trei întâlniri cu Secretarul de Stat de la Ministerul Apărării Naţionale în urma cărora a fost primită o oferta tehnica, iar in baza acesteia Direcţia de Urbanism a demarat intocmirea documentaţiei care va fi depusă la Ministerul Transporturilor în vederea obţinerii avizului MT/CFR”, precizeză reprezentanţii Primăriei.

ALPAB a obţinut de la Autoritatea Navală Româna avizul favorabil din punctul de vedere al siguranţei navigaţiei privind amplasarea acestui pod cât şi avizul de amplasare pentru pod pietonal traversare „Lac Herăstrau / Zona Cale Ferată”, emis de către Arhitectul Şef al Municipiului Bucureşti.

Precizările Primăriei vin în contextul în care USR Sector 1 a cerut, marţi, demisia directorului general ALPAB, invocând faptul că „situaţia traversării lacului din Parcul Herăstrău în zona Podului CFR continuă să fie tratată cu indiferenţă de autorităţi”.

„Referitor la acuzaţiile aduse de reprezentanţii USR Sector 1, conform cărora `Situaţia traversării lacului din Parcul Herăstrău în zona Podului CFR continuă să fie tratată cu indiferenţă de autorităţi. Solicităm demisia directorului general ALPAB`, precizăm că în data de 16 iunie 2017, un deputat USR a fost la faţa locului şi împreună cu reprezentanţii ALPAB au identificat cateva soluţii posibile, aducându-i-se la cunoştinţă în mod periodic stadiul demersurilor de la iniţiere şi până în prezent, ultima dată, vineri, 07.07.2017”, conchide Primăria Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici