Primăria Generală a Capitalei va da burse studenţilor care îngrijesc vârstnici şi meditează elevi

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, marţi, proiectul ,,Parteneriat între generaţii", prin care municipalitatea va acorda burse de studiu şi vouchere pentru achitarea chiriei tuturor studenţilor care îngrijesc vârstnici sau fac meditaţii gratis cu elevii de gimnaziu sau liceu.

1633 afișări
Imaginea articolului Primăria Generală a Capitalei va da burse studenţilor care îngrijesc vârstnici şi meditează elevi

Primăria Generală a Capitalei va da burse studenţilor care îngrijesc vârstnici şi meditează elevi

Consilierii Generali ai Capitalei au aprobat cu 32 de voturi pentru, 10 abţineri şi cinci împotrivă iniţierea şi pregătirea implementării programului ,,Parteneriat între generaţii" în Municipiul Bucureşti, prin care studenţii vor primi vouchere de achitare a chiriei sau burse pentru a-şi cumpăra cărţi sau a participa la studii, condiţia fiind ca tinerii să sprijine un vârstnic sau o familie de vârstnici, ori să acorde benevol meditaţii elevilor de liceu sau gimnaziu.

"Prin programul ,,Parteneriat pentru generaţii în municipiul Bucureşti” se doreşte crearea cadrului juridic pentru ca persoanele vârstnice, peste 63 de ani, care locuiesc singure ori cu soţul sau soţia, au un apartament în proprietate care nu e clasificat în categoria I de risc seismic, nu se află în litigiu şi oferă condiţii decente de locuire (baie şi bucătărie) să poată lua în chirie tineri cu vârste până în 26 de ani, care frecventează cursurile unei facultăţi din Bucureşti, la zi, au media peste 8 şi nu au obţinut un loc de cazare în căminul studenţesc, Municipiul Bucureşti asigurând resursa financiară necesară pentru plata unui cuantum al chiriei studentului la un preţ echivalent cu preţul pieţei pentru plata acesteia. Studenţii vor primi, de asemenea, un voucher pentru a acoperi pentru a cumpăra manuale şi pentru o alimentaţie sănătoasă. În plus, studenţii vor putea face meditaţii cu elevii, sau să îi acompanieze la diverse activităţi extraşcolare, pentru a beneficia de aceste burse oferite de Municipalitate", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că acest program se adresează tuturor studenţilor care doresc sa beneficieze de o bursa din partea Primăriei Municipiului Bucureşti în schimbul unei prestaţii sociale.

"Bursa are o valoare de 500 de lei pe luna, iar bugetul total estimat va putea să fie estimat abia după primirea tuturor aplicaţiilor. În Capitală sunt 170.353 de studenţi, la stat 130.475, în mediul privat 31.878. Propunerea a venit din partea asociaţiilor de studenţi, de a fi sprijiniţi de către municipalitate pentru depăşirea unor probleme financiară. În perioada următoare voi veni cu o iniţiativă prin care studenţii vor putea să beneficieze de o bursă pentru achiziţia de cursuri, participarea la anumite cursuri de formare profesională, ce va fi supus pe ordinea de zi la o altă şedinţă de Consiliu", a declarat Gabriela Firea.

Studenţii interesaţi să primească această bursă trebuie să descarce formularul de înscriere de pe site-ul Primăriei Generale a Capitalei, iar după completare să îl transmită la adresa de email parteneriatintregeneratii@pmb.ro.

Totodată, Primarul General a precizat că municipalitatea a încheiat parteneriate cu toate Universităţile din Bucureşti, iar fiecare unitate de învăţământ superior va verifica dacă studenţii ce aplică pentru primirea acestor burse îndeplinesc condiţiile de studiu impuse, astfel încât să se evite posibile tentative de fraudare.

Citeşte şi: GALERIE FOTO Vaslui

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici