Primarul din Zărand spune că era sunat la fiecare două săptămâni de Diaconescu,să îi ceară bani

Primarul comunei arădene Zărand, Ion Florin Moţ, a declarat, marţi, pentru Ştirile Pro TV, că a fost şantajat de Dan Diaconescu şi de colaboratorul său Doru Pârv, care l-ar fi sunat "tot la două săptămâni", pentru a-i cere bani.

134 afișări
Imaginea articolului Primarul din Zărand spune că era sunat la fiecare două săptămâni de Diaconescu,să îi ceară bani

Primarul din Zărand spune că era sunat la fiecare două săptămâni de Diaconescu,să îi ceară bani (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Primarul Ion Florin Moţ susţine că patronul OTV şi realizatorul de emisiuni Doru Pârv l-au şantajat, motiv pentru care i-a reclamat.

"Am fost şantajat. Nu am vrut să le fac rău, nici la unu, nici la altul, dânşii au insistat să le dau bani, dar nici dacă aveam fabrică de bani... Au cerut bani împrumut să le dau, n-am făcut rău la nimeni, am ajutat cât am putut. Tot din două în două săptămâni mă sunau, domnule, bani, bani, n-am mai rezistat, trebuia să fac ceva. Trebuia să vând casele să le dau, ca Dan Diaconescu să se plimbe cu yahturile sau lui Doru Pârv, marele clarvăzător", a declarat, pentru Ştirile Pro TV, edilul din Zărand.

Primarul susţine că o echipă OTV i-a cerut 800 de euro pentru un interviu care să fie difuzat pe post.

"În ultimul timp, a fost firma OTV să ceară primarilor 800 de euro, să facă interviuri. Personal, am fost chemat la primarul Muscă, la Olari, el a dat 800 de euro, mi s-a cerut şi mie, eu am spus că am dat destul. Dacă mă lăsau în pace şi nu mă tachinau, tot să dau bani, eu îi lăsam în pace", a spus primarul arădean.

Primarul comunei arădene Olari, Ştefan Muscă, nu a putut fi contactat pentru a comenta afirmaţiile edilului din Zărand privitor la faptul că ar fi plătit 800 de euro pentru un interviu.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, şi realizatorul TV Doru Pârv au fost reţinuţi, marţi dimineaţă, de procurorii DNA, pentru şantaj şi ameninţare în legătură cu primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, cei doi urmând să fie duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii au emis pe numele lui Dan Diaconescu şi a lui Doru Pârv ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, după ce aceştia au fost audiaţi mai multe ore la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Dan Diaconescu - datată 18 iunie - se arată că acesta, "în calitate de administrator şi realizator de programe la postul OTV, a exercitat acte de ameninţare, atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Petru Pârv, cu scopul de a determina persoana vătămată, Ion Moţ, primarul comunei Zărand, judeţul Arad, să dea o sumă totală de 200.000 euro".

Sub presiunea acestor ameninţări, din suma pretinsă iniţial, ediul din Zărand a plătit efectiv 30.000 euro şi 4.200 lei.

"Ameninţarea constă în darea în vileag a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana vătămată, cum ar fi alegaţia că ar deţine o avere importantă, nejustificată, precum şi că ar efectua tranzacţii ilicite cu terenuri agricole, păgubind astfel cetăţenii comunei Zărand", se menţiona în documentul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici