Prin acoperişul Şcolii pentru copii cu nevoi speciale din Costeşti curge apă, în urma unor lucrări - GALERIE FOTO

Elevii care învaţă la Şcoala pentru copii cu nevoi speciale din localitatea argeşeană Costeşti nu pot frecventa cursurile din cauză că prin acoperiş şi pe pereţi curge apă, după ce o firmă a făcut reparaţii la acoperiş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

566 afișări
Imaginea articolului Prin acoperişul Şcolii pentru copii cu nevoi speciale din Costeşti curge apă, în urma unor lucrări -  GALERIE FOTO

Prin acoperişul Şcolii pentru copii cu nevoi speciale din Costeşti curge apă, în urma unor lucrări - GALERIE FOTO

Şcoala pentru copii cu nevoi speciale din localitatea argeşeană Costeşti a fost inundată în urma ploilor din ultimele zile, iar apa curge prin tavane şi pe pereţi, după ce firma care a încheiat un contract pentru reparaţii a decopertat parţial acoperişul. Consiliul Judeţean Argeş, care finanţează lucrarea, cere constructorului reparaţii pe cheltuială proprie.

În urma unor sesizări de la părinţii copiilor care învaţă la Şcoala specială din Costeşti, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a găsit acolo numeroase nereguli.

"Prin plafonul acoperişului apa se scurge în şiroaie, holurile şcolii şi clasele sunt pline de apă. Parchetul şi mobilierul, acoperite de câteva bucăţi de folie, se umflă de la atâta apă. Instalaţia electrică, pe lângă care şiroieşte apa, este ca şi compromisă. Aşa arată clădirea Şcolii speciale din Costeşti. O clădire care până în urmă cu două săptămâni avea una dintre cele mai bune dotări din punctul de vedere al infrastructurii", scrie, pe pagina sa de pe o reţea de socializare, Dan Manu.

La începutul anului, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Argeş, Şcolii speciale pentru copii cu deficienţe asociate din Costeşti i-a fost alocată suma de 300.000 lei, pentru reparaţii capitale la acoperiş. Prin actualizarea bugetului de venituri şi cheltuieli, a fost aprobată suplimentarea acestor cheltuieli de capital cu suma de 160.000 lei, ca urmare a unei solicitări a instituţiei de învăţământ special.

"Astăzi însă, copiii cu nevoi speciale care învaţă aici nu mai pot frecventa cursurile în această clădire, prin acoperişul căreia apa curge şiroaie. Surpriză (..) nimeni nu a putut oferi informaţii legate de modul în care s-a ajuns în această situaţie, şi asta pentru că doamna contabilă nu a putut spune decât că actul - contractul de lucrări privind repararea acoperişului - este în biroul doamnei directoare, care era la examenul pentru posturile de directori. Se pare că acest contract s-a încheiat pe 1 septembrie, cu o firmă din Piteşti, contract în valoare de 320.000 de lei (fără TVA) şi cu termen de începere a lucrării pe 15 septembrie. Contractul a fost încheiat de conducerea unităţii, şcoala având personalitate juridică. De altfel, deşi clădirea este proprietatea Cosiliului Judeţean Argeş, care investeşte banii, angajarea personalului şi managementul se află în sarcina Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Consiliul neavând atribuţii în selectarea personalului", mai scrie Dan Manu.

În urma vizitei, preşedintele CJ Argeş a dispus luarea de urgenţă a unor măsuri prin care s-ar putea, cel puţin, opri dezastrul de la Şcoala specială din Costeşti.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici