Video Principesa Margareta, mesaj pentru români: Vă adresez din inimă, fiecăruia dintre cei care ne-aţi stat alături, calde mulţumiri. Mormântul Reginei Ana poate fi vizitat de sâmbătă, enoriaşii aduc flori şi lumânări - GALERIE FOTO, VIDEO

La şapte zile de la însoţirea Reginei Ana pe ultimul drum, Principesa Margareta, a adresat românilor un mesaj de mulţumire. Mormântul Reginei Ana din Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş a putut fi vizitat pentru prima dată, sâmbătă, iar reprezentanţii Casei Regale şi câţiva enoriaşi au participat la parastasul de 7 zile de la înmormântare, au aprins lumânări şi au adus flori.

1863 afișări

Vezi GALERIA FOTO de mai jos

După şapte zile de doliu de la înmormântarea Reginei Ana în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, mormântul a putut fi vizitat sâmbătă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, începând cu ora 8.00, reprezentanţii Casei Regale au venit să se roage pentru odihna în linişte si pace a Reginei Ana. Au participat la slujba ortodoxă oficiată de IPS Calinic şi un sobor de preoţi şi localnici din Curtea de Argeş, care au venit şi pentru a vedea cum arată mormântul, de care nu au avut ocazia să se apropie la înmormântare, atunci având acces în Noua Catedrală doar Familia Regală şi preoţii care au oficiat slujba.

Mesajul transmis de Principessa Margareta 

”Funeraliile Reginei Ana au pus împreună România şi Republica Moldova, Biserica ortodoxă şi cea catolică, sufletele şi năzuinţele românilor din întreaga lume. Cu toţii am fost, în zilele acestea, în comuniune”- se arată în mesajul Custodelui Coroanei Regale la şapte zile după ceremoniile funerale.

Custodele Coroanei Regale, Principesa Margareta, a transmis sâmbătă, 20 august 2016, un mesaj de mulţumire celor care au fost alături de Coroana Regală în timpul funeraliilor Reginei Ana:

Timp de 40 de zile de la înmormântare se oficiază slujbe zilnic în Noua Catedrală.

Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viaţă pe 1 august 2016, în Elveţia. În 13 august, trupul neînsufleţit al Reginei a fost adus la Curtea de Argeş.

Cele 12 morminte regale de la Curtea de Argeş, printre care şi cel al Reginei Ana, sunt amplasate chiar la intrarea în noua Catedrală Episcopală şi Regală, care are o suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi.

Catedrala, inaugurată în urmă cu şapte zile, poartă hramul Sfintei Muceniţe Filofteia şi al Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Piatra de temelie a acesteia a fost pusă la 10 mai 2009 de către principesa Margareta şi de soţul acesteia, Radu Duda.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici