Priveghi cu manele la casa familiei bărbatului ucis în conflictul de la Bărbuleşti

Principalul suspect în cazul uciderii unui bărbat din Bărbuleşti va fi dus, miercuri, la Tribunalul Ialomiţa, cu propunerea de arestare preventivă, în timp ce victima acestuia va fi înmormântată joi, la priveghiul acesteia adunându-se sute de persoane şi lăutari care au cântat manele toată noaptea.

562 afișări
Imaginea articolului Priveghi cu manele la casa familiei bărbatului ucis în conflictul de la Bărbuleşti

Priveghi cu manele la casa familiei bărbatului ucis în conflictul de la Bărbuleşti (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Bărbatul împuşcat în timpul conflictului petrecut duminică seară la Bărbuleşti va fi înmormântat joi.

În noaptea de marţi spre miercuri, câteva sute de persoane s-au adunat la locuinţa acestuia, la priveghi, au încins grătarul în curte, iar lăutarii au cântat manele toată noaptea.

În timpul priveghiului, câteva femei, între care şi mama bărbatului decedat, au leşinat, având nevoie de îngrijiri medicale, iar una dintre ele a fost dusă cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Urziceni, însă nu a necesitat internarea.

Zona în care se află locuinţa bărbatului decedat şi a celui suspectat că l-a ucis este supravegheată permanent de către poliţişti şi jandarmi pentru a preveni izbucnirea unui nou conflict. Casa familiei Chelu este însă închisă cu lacăte, rudele suspectului părăsind locuinţa încă de duminică seară, de teama unei răzbunări.

Miercuri, principalul suspect în acest caz, Daniel Chelu, reţinut pentru 24 de ore pentru omor calificat, va fi dus la Tribunalul Ialomiţa cu propunerea de arestare preventivă.

Vasile Chelu, tatăl suspectului, care a plecat la Slobozia, susţine că fiul său este nevinovat, iar bărbatul ucis a fost împuşcat chiar de fratele său. Mai mult, bărbatul susţine că victima este cel care a tras în fiul său şi că familia bărbatului împuşcat le cerea taxe de protecţie, fapt care ar fi cunoscut de Poliţie.

"Cum l-a văzut în maşină (bărbatul decedat -n.r.) a tras în el. Sunt nişte oameni periculoşi, nu suflă nimeni în faţa lor. Mortul cerea taxă de protecţie. Ei sunt cu camăta, cu taxa de protecţie. Ştie Poliţia de la Urziceni, ştie foarte bine. Nu l-a împuşcat fiu' meu, nu are el arme. Ei au avut un portbagaj plin cu arme. Fratele mortului a avut două mitraliere, exact că în filme, el şi-a împuşcat, cred că, fratele! Ne-au nenorocit. Ne terorizează de multă vreme. Nu ştim ce să mai facem. Eu dorm pe câmp pentru că mi-e frică de ei", a declarat Vasile Chelu, tatăl suspectului reţinut.

În replică, rudele bărbatului împuşcat spun că acesta a folosit arma de frică, iar scandalurile dintre cele două familii au la bază invidia, după ce decedatul ar fi dobândit o situaţie materială bună.

Unii dintre localnicii din Bărbuleşti recunosc însă că este o "mândrie" în localitate să ai arme de foc sau arme albe şi spun că, în general, conflictele din comunitate s-au rezolvat după "legea ţigănească", fără că Poliţia să intervină, dar incidente similare celui de duminică nu au mai avut loc.

La rândul lor, poliţiştii spun că fac permanent controale şi că toate armele descoperite au fost confiscate, iar deţinătorilor ilegali le-au fost întocmite dosare penale.

"Noi stăpânim situaţia din Bărbuleşti, iar armele găsite au fost confiscate. Cei care le-au avut au acum dosare penale care au fost trimise ulterior la Parchet, pentru soluţionare. Şi în decembrie am găsit un pistol, a fost ridicat şi a fost aplicată legea", a declarat şeful Poliţiei municipiului Urziceni, comisar-şef Ioan Tiţă.

O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite în urma unui scandal izbucnit, duminică, între două grupuri de romi din localitatea Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, la un moment dat fiind trase şi câteva focuri de armă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici