Procurorii au declanşat urmărirea penală în cazul bebeluşului uitat în incubator

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au declanşat, miercuri, urmărirea penală în cazul bebeluşului uitat în incubator, ceea ce a produs leziuni grave micuţului, punându-i viaţa în pericol, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

53 afișări
Imaginea articolului Procurorii au declanşat urmărirea penală în cazul bebeluşului uitat în incubator

Procurorii au declanşat urmărirea penală în cazul bebeluşului uitat în incubator (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Anchetatorii au declanşat urmărirea penală "in rem", pentru vătămare corporală gravă din culpă, infracţiunea prevăzută de articolul 184 din Codul penal, procurorii fiind în faza de strângere de probe.

Faptele în cazul bebeluşului sunt încadrate de procurori la alinetele 2 şi 4 din articolul menţionat.

Potrivit textelor, dacă fapta necesită îngrijiri medicale pentru vindecare mai mult de 60 de zile, dacă a produs drept consecinţe pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă, sluţirea ori punerea în primejdie a vieţii sau dacă fapta s-a produs din cauza nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exercţiul unei profesii - se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a preluat, luni, de la Parchetul Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, cazul lui Alexandru, care a fost victima unei asistente care l-a uitat în incubator, la Maternitatea "Bucur", în noaptea de 13 spre 14 noiembrie.

"Copilul s-a născut pe data de 11 noiembrie 2009, cu greutatea, la naştere, de 3.300 de grame. Imediat ce a ajuns la spital, bebeluşul a fost examinat de o echipă medicală, care a constatat că micuţul are arsuri la nivelul feţei, pe cap, gât, mâna şi piciorul stâng. Leziunile de arsură, cu aspect de leziune prin contact termic, sunt situate parcelar pe jumătatea stângă a extremităţii cefalice, membrului superior şi membrului inferior. Nou născutul a fost preluat de urgenţă de o echipă interdisciplinară - Chirurgie Plastică, Terapie Intensivă şi Neo-Natologie, şi primeşte tratament complex medico-chirurgical, pentru reechilibrare hidro-electrolitică, susţinere metabolică şi imună, îngrijiri chirurgicale specifice şi îngrijiri generale de neonatologie. Prognosticul este rezervat", a informat duminică, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu".

Luni, bebeluşul a fost supus unei intervenţii de transplant de piele la Spitalul "Grigore Alexandrescu", starea sa fiind deocamdată stabilă.

Între timp, în urma anchetei administrative, contractul de muncă al asistentei medicale care l-a uitat în incubator pe bebeluşul a fost desfăcut, iar salariile şi indemnizaţiile şefului Secţiei neonatologie şi al asistentei şefe vor fi reduse cu zece la sută timp de trei luni. În cazul acestora doi, în plus, s-a hotărât schimbarea din funcţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici