Procurorul de la Parchetul Judecătoriei Caracal prins luând mită 6.000 de euro, suspendat din funcţie

Magistratul Iacob Niculăiţă, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, reţinut luni după ce a fost prins în flagrant când lua mită 6.000 de euro de la o persoană judecată într-un dosar, a fost suspendat din funcţie de către Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

285 afișări
Imaginea articolului Procurorul de la Parchetul Judecătoriei Caracal prins luând mită 6.000 de euro, suspendat din funcţie

Procurorul de la Parchetul Judecătoriei Caracal prins luând mită 6.000 de euro, suspendat din funcţie (Imagine: Shutterstock)

Solicitarea de suspendare a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova.

"În şedinţa din data de 11 noiembrie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţia de procuror, începând cu data de 11 noiembrie 2013, a domnului Niculăiţă Iacob, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa", se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Procurorul Iacob Niculăiţă, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, a fost reţinut, luni, după ce a fost prins în flagrant când lua mită 6.000 de euro de la o persoană căreia i-a spus că va interveni la un magistrat de la Parchetul Tribunalului Olt pentru a o ajuta în dosarul în care este judecată.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova îl cercetează pe magistratul Iacob Niculăiţă pentru trafic de influenţă, în formă continuată, se arată într-un comunicat de presă al DNA remis luni agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor, în luna noiembrie 2012, Iacob Niculăiţă ar fi pretins 5.000 de euro de la o persoană, denunţătoare în cauză, lăsându-o să creadă că va influenţa procurorul de la Parchetul Tribunalului Olt care o cerceta pentru săvârşirea unei infracţiuni grave, astfel încât să nu dispună trimiterea acesteia în judecată.

În schimbul promisiunii intervenţiei pe lângă procurorul de caz, Iacob Niculăiţă a primit, în luna decembrie 2012, 22.500 de lei (echivalentul a 5.000 de euro) de la denunţător, prin intermediul unui alt învinuit, a precizat DNA.

Anchetatorii îl mai acuză pe procurorul Iacob Niculăiţă că, în octombrie 2013, a pretins de la denunţător, prin intermediul aceluiaşi învinuit, 6.000 de euro, "prevalându-se de o relaţie apropiată cu procurorul de şedinţă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru ca acesta din urmă să accepte a se administra probe în cursul cercetării judecătoreşti care să conducă spre reţinerea de către instanţă a altei situaţii de fapt decât cea prezentată prin rechizitoriu în vederea schimbării încadrării juridice a faptei, care să conducă la aplicarea unei pedepse cu suspendare faţă de denunţător".

Procurorul Iacob Niculăiţă a fost prins în flagrant, duminică, după ce a primit suma de 6.000 de euro de la denunţător.

Procurorii l-au reţinut, luni, pe Iacob Niculăiţă şi urmează să ceară Curţii de Apel Craiova arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, vineri, percheziţia domiciliară a imobilelor deţinute de Niculăiţă, a biroului din cadrul Parchetului Judecătoriei Caracal folosit de acesta, a autoturismelor acestuia, precum şi percheziţia corporală. De asemenea, Secţia pentru procurori a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului Iacob Niculăiţă, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova, a precizat luni CSM, într-un comunicat de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici