Procurorul dosarului Elodia, Romulus Varga, a fost avizat de CSM şef în Parchetul General/ Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie

Secţia pentru Procurori a CSM a avizat, miercuri, propunerile ministrului justiţiei pentru trei funcţii de conducere în cadrul Parchetului General. Romulus Varga, procurorul care a instrumentat dosarul Elodia, propus şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică (SUPC).UPDATE: Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri decretele pentru numirea lui Romulus-Dan Varga, Ion Alexandru şi Gheorghe Coşneanu în funcţii de conducere în cadrul Parchetului General.

1505 afișări
Imaginea articolului Procurorul dosarului Elodia, Romulus Varga, a fost avizat de CSM şef în Parchetul General/ Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie

Procurorul dosarului Elodia, Romulus Varga, avizat de CSM şef în Parchetul General

Romulus Varga a instrumentat dosarul Hexi Pharma şi a făcut ancheta în cauza privind decesul lui Ionuţ Anghel, copilul care a murit după ce a fost muşcat de câini. De asemenea, Romulus Varga este cel care a instrumentat o parte din dosarul "Elodia", cauză în care fostul poliţist Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani şi opt luni pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, deşi cadavrul nu a fost găsit

Varga a candidat la postul de membru al CSM din partea Parchetului General, funcţia fiind câştigată, în urma voturilor date de procurori, de magistratul Codruţ Olaru.

De asemenea, procurorii din CSM au avizat numirea magistartului Gheorghe Coşneanu, general de brigadă, în funcţia de procuror militar şef al Secţiei parchetelor militare, adjunct al său urmând să fie Ion Alexandru, avizat şi el de CSM.

Gheorghe Cosneanu a fost delegat începând cu 1 iunie în funcţia de procuror militar şef al Parchetelor Militare pentru şase luni.

Ion Alexandru a activat ca procuror militar în cadrul DNA, acesta părăsind instituţia în anul 2015, ca urmare a reorganizării serviciului în cadrul căruia activa. El este soţul Marianei Alexandru, fost procuror adjunct al secţiei a II-a a DNA, aceasta părăsind DNA în anul 2014, prin pensionare.

Propunerile vor fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis care va decide dacă semneză decretele de numire în funcţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici