Video Procurorul şef adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti,audiat la DNA Prahova - VIDEO

Procurorul şef adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Liviu Tudose, este audiat, miercuri după-amiază, la sediul DNA Ploieşti, unde a fost adus cu mandat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1818 afișări

Surse judiciare au declarat corespondentul MEDIAFAX că Liviu Tudose, fost procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, este audiat de procurori în "dosarul Papici".

Potrivit aceloraşi surse judiciare, Liviu Tudose este acuzat în acest dosar de luare de mită şi furnizare de informaţii nedestinate publicităţii.

Cu puţin timp înainte ca procurorul şef adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti să fie adus la Ploieşti, aici a fost audiat şi Constantin Ispas, fost şef DGA Prahova, aflat sub control judiciar într-un alt dosar.

Sursele judiciare au declarat că şi acesta este acuzat de luare de mită şi furnizare de informaţii nedestinate publicităţii.

De asemenea, există mandate de aducere pe numele lui Viorel Dosaru, fost şef al Poliţiei Prahova, acuzat de două infracţiuni de luare de mită, de favorizarea infractorului şi furnizarea de informaţii nedestinate publicităţii, şi pe cel al lui procurorului Aurelian Mihăilă, acuzat de două infracţiuni de furnizare de informaţii nedestinate publicităţii şi o infracţiune de cercetare abuzivă.

În acelaşi dosar a fost audiat la sediul DNA Ploieşti, miercuri dimineaţă, şi deputatul Sebastian Ghiță, care a declarat la ieşire că are calitatea de suspect.

Ulterior, Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului independent Sebastian Ghiţă, acesta fiind acuzat de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi alte infracţiuni.

În 3 martie, şeful Biroului de Investigare a Criminalităţii la Regimul Fondurilor Publice şi a Corupţiei din cadrul IPJ Prahova, Ştefan Dobre, şi şeful Poliţiei Ploieşti, Cristian Manea, au fost audiaţi la DNA Prahova, tot în dosarul "Lucian Papici".

În acest caz au mai fost audiaţi şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Prahova, Nicolae Zecheru, agentul Ionuţ Ciorobea de la Poliţia Economică, directorul adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul IGPR, Gheorghe Parepa, şi procurorul şef adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Liviu Tudose.

Audierile au avut loc în contextul în care ICCJ a confirmat redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care vizează 13 persoane cu funcţii importante din judeţul Prahova, iar dosarul ar fi fost clasat, în 2014, de fostul procuror DNA, Lucian Papici.

În 2013, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a început cercetările într-un dosar evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 34 milioane de euro, în care erau vizate persoane cu funcţii importante din Prahova. Surse judicare declarau că, în urma cercetărilor efectuate în cauză, ar fi reieşit faptul că persoane cu funcţii importante din Poliţia Prahova şi structurile Parchetului ar fi dat informaţii din dosarele celor anchetaţi cu scopul de a tergiversa sau împiedica ancheta.

Lucian Papici, la acea vreme procuror DNA, care a anchetat presupusele fapte, a dispus clasarea dosarului, pe motiv că acestea nu se confirmă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici