Video Sebastian Ghiţă, audiat la DNA Ploieşti: Am doar calitatea de suspect în dosar - VIDEO

Deputatul independent Sebastian Ghiţă a ajuns miercuri dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti pentru audieri, transmite corespondentul MEDIAFAX. Ghiţă, după audiere: Am doar calitatea de suspect în dosar.

2166 afișări

UPDATE 09:55 - Sebastian Ghiță, după audierea de la DNA Ploieşti: Am doar calitatea de suspect în dosar

Deputatul independent Sebastian Ghiţă a fost audiat miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti, la ieşirea de la audieri el declarând că are doar calitatea de suspect în dosar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu sunt multe elemente pe care să le declar. Există o investigaţie, am înţeles acum despre ce este vorba, nu am elemente pe care să le declar. Am doar calitatea de suspect. Deocamdată, procurorii nu au avansat în această investigaţie. Dacă au ceva de comunicat procurorii, vor comunica dânşii " a declarat Sebastian Ghiţă, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti.

Întrebat dacă îl cunoaşte pe procurorul Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care a fost audiat şi el miercuri la sediul DNA Ploieşti, Sebastian Ghiţă a precizat : "Şi eu locuiesc în Prahova".

Conform unor surse judiciare, Sebastian Ghiţă a fost chemat pentru a fi audiat, în calitate de suspect, în dosarul "Lucian Papici".

La intrarea la audieri, deputatul a declarat că nu ştie pentru ce a fost citat de către procurori.

La sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti a ajuns şi procurorul Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

În data de 3 martie, şeful Biroului de Investigare a Criminalităţii la Regimul Fondurilor Publice şi a Corupţiei din cadrul IPJ Prahova, Ştefan Dobre, şi şeful Poliţiei Ploieşti, Cristian Manea, au fost audiaţi, de asemenea, la DNA Prahova, în dosarul "Lucian Papici".

În acest caz au mai fost audiaţi şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Prahova, Nicolae Zecheru, agentul Ionuţ Ciorobea de la Poliţia Economică, directorul adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul IGPR, Gheorghe Parepa, şi procurorul şef adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Liviu Tudose.

Audierile au avut loc în contextul în care ICCJ a confirmat redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care vizează 13 persoane cu funcţii importante din judeţul Prahova, iar dosarul ar fi fost clasat, în 2014, de fostul procuror DNA, Lucian Papici.

În 2013, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a început cercetările într-un dosar evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 34 milioane de euro, în care erau vizate persoane cu funcţii importante din Prahova. Surse judicare declarau că, în urma cercetărilor efectuate în cauză, ar fi reieşit faptul că persoane cu funcţii importante din Poliţia Prahova şi structurile Parchetului ar fi dat informaţii din dosarele celor anchetaţi cu scopul de a tergiversa sau împiedica ancheta.

Lucian Papici, la acea vreme procuror DNA, care a anchetat presupusele fapte, a dispus clasarea dosarului, pe motiv că acestea nu se confirmă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici