Video Procurorul-şef DNA, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei: NU mi-a cerut DEMISIA, nu demisionez. Nu am de ce

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, luni, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei, că a discutat cu acesta despre activitatea DNA, că Tudorel Toader nu i-a cerut demisia şi că nu intenţionează să demisioneze pentru că nu are de ce.

5442 afișări

"Am discutat despre activitatea DNA. Atât am avut de declarat. Nu mi-a cerut demisia şi nu intenţionez să îmi dau demisia, nu am de ce să îmi dau demisia, DNA şi-a făcut treaba. A fost o discuţie despre care nu vreau să dau foarte multe detalii, ve'i afla după cel mai probabil de la domnul ministru. Am discutat doar despre activitatea DNA", a declarat, luni seară, Laura Codruţa Kovesi, după întâlnirea avută cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a ajuns, luni după-masă, la sediul Ministerului Justiţiei, la scurt timp după ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, care a avut şi el o discuţie cu ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a anunţat, luni dimineaţă, că miercuri va prezenta rezultatele evaluării şefilor principalelor parchete: DNA şi Parchetul General.

"Am făcut evaluările. Cele 14 zile s-au împlinit de aseară. Voi proroga termenul cu doua zile dat fiind ca am fost la Bruxelles. Miercuri, la prânz, voi organiza o conferinţă de presă şi va voi da toate detaliie", a declarat Tudorel Toader.

Întrebat ce va face dacă preşedintele României nu va fi de acord cu eventuale revocări, Toader a spus : "Preşedintele (n.r Klaus Iohannis) şi-a exprimat în repetate rânduri opinia, eu îmi voi exprima opinia în scris."

În urmă cu două săptămâni, ministrul Justiţiei a anunţat că face o evaluare a activităţii Ministerului Public şi a DNA, sugerând totodată şi că şefii celor două parchete ar putea să-şi dea demisia, după ancheta pe OUG 13 şi motivarea publicată de Curtea Constituţională. Ulterior, Tudorel Toader şi-a nuanţat declaraţiile, precizând că nu le-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, şi procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, să demisioneze, ci doar "a evocat o instituţie din Codul Muncii".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici