Profesorul din Sfântu Gheorghe a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu cele două eleve

Profesorul de la Liceul de Artă "Plugor Sandor" din municipiul Sfântu Gheorghe reţinut după ce ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două eleve a recunoscut, joi, la audierile de la Parchet, faptele de care este învinuit.

1415 afișări
Imaginea articolului Profesorul din Sfântu Gheorghe a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu cele două eleve

Profesorul din Sfântu Gheorghe a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu cele două eleve (Imagine: Laszlo Mihaly/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, procurorul Andraş Cosmin Gheorghe, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cadrul audierilor de la Parche, bărbatul suspectat că a întreţinut relaţii sexuale cu două minore a recunoscut faptele de care este învinuit.

Potrivit acestuia, pe baza probelor din dosar Parchetul a propus Judecătoriei Sfântu Gheorghe arestarea preventivă a profesorului.

Profesorul a fost reţinut, miercuri seară, pentru 24 de ore, fiind dus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sfântu Gheorghe, Gheorghe Cosmin Andras, declara că bărbatul a fost reţinut de poliţişti, iar împotriva acestuia a început urmărirea penală pentru relaţii sexuale cu minor.

Conform sursei citate, bărbatul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore.

Profesorul de la Liceul de Artă "Plugor Sandor" din municipiul Sfântu Gheorghe a fost suspendat din activitate după ce pe numele lui a fost depusă la Poliţie, marţi, o plângere potrivit căreia ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, spunea că profesorul a fost suspendat din activitate, ca prima măsură.

Potrivit unor surse oficiale, profesorul a fost reclamat pentru o faptă petrecută în urmă cu doi ani, iar eleva care l-a reclamat are acum 14 ani.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, declara corespondentului MEDIAFAX că în sesizarea depusă la conducerea şcolii părintele elevei cu care profesorul ar fi întreţinut relaţii sexuale a menţionat că "acelaşi lucru s-a întâmplat recent şi cu o altă elevă de clasa a XI-a".

Keresztely afirma că ea s-a întâlnit o singură dată cu profesorul acuzat, dar colegii acestuia îl apreciază ca fiind un bun profesionist.

Şeful ISJ Covasna preciza că cele două eleve au beneficiat în cursul zilei de miercuri de consiliere psihologică.

Profesorul acuzat este Tatár Gergely, are 41 de ani şi predă muzică.

Profesorul din Sfântu Gheorghe este divorţat şi are doi copii, iar unii dintre colegii săi spun că nu îşi închipuiau ca dascălul să aibă un astfel de comportament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici