Protest de Ora Pământului: Mai mulţi de ecologişti din Bistriţa şi-au manifestat nemulţumirea faţă de tăierea copacilor din jurul unei biserici

Circa 20 de ecologişti au protestat la Bistriţa, sâmbătă seara, faţă de decizia municipalităţii de a moderniza Piaţa Centrală şi de a tăia copacii din jurul Bisericii Evanghelice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

148 afișări
Imaginea articolului Protest de Ora Pământului: Mai mulţi de ecologişti din Bistriţa şi-au manifestat nemulţumirea faţă de tăierea copacilor din jurul unei biserici

Protest de Ora Pământului: Mai mulţi de ecologişti din Bistriţa şi-au manifestat nemulţumirea faţă de tăierea copacilor din jurul unei biserici

Ecologiştii bistriţeni s-au adunat pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de proiectul municipalităţii prin care Piaţa Centrală va fi modificată, de aici urmând să fie tăiaţi 104 copaci de aliniament.

Aceştia au acuzat autorităţile că nu au prezentat la dezbaterile publice toate variantele de modernizare a Pieţii Centrale. "A fost ales doar unul cu impact distructiv asupra mediului, astfel a fost încălcată Legea 52 şi 544 privind transparenţa în administraţia", a declarat şeful ecologiştilor bistriţeni, Marius Bălan.

Ecologiştii sunt supăraţi că prin proiectul adoptat de consilierii locali privind modernizarea Pieţei Centrale se anulează munca fostului primar Cornel Mureşan, din anii 1934, care a amenajat această zonă verde în ciuda opoziţiei celor 1.500 de saşi existenţi la acea vreme în centrul istoric al Bistriţei.

La eveniment au fost prezenţi ecologişti de toate vârstele, cu toţii dorindu-şi ca oaza de verdeaţă din centrul oraşului să rămână neschimbată.

Ecologiştii bistriţeni au ieşit în stradă înainte de Ora Pământului, invitând localnicii să "adopte" simbolic un copac din zonă, în aşa fel încât "să-l ferească de drujba Primăriei".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici