Video Protest spontan al cadrelor medicale de la Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri, din Iaşi

Aproximativ 50 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie Pădureni-Grajduri, din judeţul Iaşi, au protestat spontan, luni, în faţa unităţii medicale, din cauza condiţiilor de muncă improprii, dar şi a nesiguranţei privind salariile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1508 afișări

Aproximativ 50 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie Pădureni-Grajduri, din judeţul Iaşi, au protestat, luni, în mod spontan în faţa unităţii medicale şi spun că nu au fost stabilite grilele de salarizare şi plăţile pentru gărzi.

„Aproape 50 de angajaţi dintre cei 180 pe care îi are unitatea au ieşit astăzi (luni – n.r.) în faţa unităţii medicale, în cadrul unui protest spontan. Ei şi-au exprimat nemulţumirea atât faţă de condiţiile de muncă, deoarece spitalul este supraaglomerat mereu, având aproape 350 de pacienţi, dar mai ales legat de incertitudinea privind salarizarea. La nivelul Guvernului s-a promis că, de la 1 martie 2018, vor fi stabilite plăţile pentru gărzi, grilele de salarizare, iar acest lucru nu s-a întâmplat încă. Din câte ştiu, proteste vor fi organizate în curând la nivelul întregii ţări, de către Sindicatul Sanitas, iar la aceste proteste vor participa, probabil, şi angajaţi de la noi“, a declarat, luni, corespondentuluI MEDIAFAX, dr. Dorin Chira, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie Pădureni-Grajduri.

Potrivit acestuia, angajaţii sunt nemulţumiţi de incertitudinea în care se află şi din cauza faptului că nu ştiu ce salarii vor lua.

În Spitalul Pădureni-Grajduri sunt internate persoane care au probleme grave de sănătate psihică.

Între pacienţii Spitalului Pădureni-Grajduri se regăsesc şi persoane extrem de periculoase, care au avut probleme cu legea, dar care nu au discernământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici