Video Proteste în ţară. „Vrem drepturile înapoi”. Zeci de angajaţi ai unui spital din Sibiu au ieşit în curtea unităţii medicale

Zeci de angajaţi ai Spitalului TBC, din Sibiu, protestează, joi dimineaţa, în curtea unităţii medicale, nemulţumiţi de tăierea sporurilor, care a dus la scăderea veniturilor salariale cu până la 1.200 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

481 afișări

Peste 50 de persoane, asistente, infirmiere şi personal TESA au ieşit joi dimineaţa în curtea Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC) din Sibiu pentru a protesta, după ce au primit fluturaşii de salarii şi au văzut că veniturile au scăzut ca urmare a tăierii sporurilor.

Oameni scandează „Vrem sporurile înapoi, nu vă bateţi joc de noi” şi au scris pe foi mesaje precum „Protest spontan”, „Renunţaţi la plafonul de 30 la sută” sau „Vrem drepturile înapoi”.

Potrivit noii legi a salarizării, sporurile sunt plafonate la 30%, ceea ce pentru unii angajaţi ai spitalului de boli pulmonare din Sibiu a dus la scăderea veniturilor cu sume între 100 şi 1.200 de lei faţă de luna februarie.

„Începând cu luna martie, pentru 40% din personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu salariile vor fi mai mici cu sume între 100 şi 1200 lei, din cauză că valoarea sporurilor de pericol a fost diminuată în conformitate cu noile prevederi legale. (...) Este esenţial ca legiuitorii şi guvernanţii să înţeleagă că angajaţii noştri nu solicită în acest moment măriri de salarii, ci doar să nu le scadă veniturile faţă de anul precedent, din cauza problemelor ce au apărut odată cu aplicarea legii unitare a salarizării”, a spus managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, Cristian Vasile Roman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici