Video Proteste în ţară: Mai mulţi protestatari şi-au adus corturi să doarmă în Piaţa Unirii din Cluj/ La Sibiu oamenii au deschis o sticlă cu şampanie şi i-au urat lui Liviu Dragnea "La mulţi ani cu executare!" | FOTO, VIDEO

Oamenii au ieşit din nou în stradă în mai multe oraşe ale ţării. La Cluj, câţiva protestatari au instalat corturi în Piaţa Unirii, spunând că nu intenţionează să plece, iar la Sibiu oamenii au deschis o sticlă cu şampanie şi i-au urat lui Liviu Dragnea "La mulţi ani cu executare!".

1785 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Protestatarii aflaţi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca au instalat, joi seara, primele corturi într-o zonă pe care au numirt-o ”Zona Liberă de Nesimţire”, urmând să protesteze non stop.

Sorin Bobiş, clujeanul care a organizat un marş spre Bucureşti, a declarat că şi-a adus un sac de dormit şi va rămâne în piaţă alături de alţi protestatari. Acesta a participat joi seară la mitingul de protest din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la care au fost peste 2000 de persoane, iar la un moment dat a instalat în piaţă un cort, imediat fiind instalate alte două.

"Am instalat primul cort în Piaţa Unirii pe care o declarăm Zonă Liberă de Nesimţire. Este momentul să continuăm ceea ce am început în 1989. Vom protesta non stop în Piaţa Unirii până la căderea Guvernului Dăncilă. Sper ca protestul nostru să sprijine căderea acestui guvern, cel mai slab din istoria României", a spus Bobiş.

Protestatarii din Piaţa Unirii au scandat "Dragnea nu uita puşcăria-i e casa ta", "Jos Dragnea", "Trei ani jumate cu executare, şi mai mulţi în continuare".

Ei au avut pancarte cu mesaje mesaje precum "Am DNA în ADN", "Bucureşteni, Clujul este alături de voi", "Dragnea la puşcărie", "Ruşine clasei politice".

După ce au stat peste o oră jumate în Piaţa Unirii, protestatarii au plecat în marş prin centrul oraşului.

La Sibiu s-au adunat aproximativ 1.000 de oameni, care apoi s-au îndreptat spre casa preşedintelui Klaus Iohannis, unde au strigat "Iohannis, nu ceda, Sibiul e de partea ta!" şi au cântat imnul naţional.

Protestatarii mai scandează ”PSD, ciuma roşie! ”, ”Afară, afară, cu PSD din ţară!” şi "La Mulţi Ani, Liviule, îţi urează străzile!".

Protestatarii au deschis şi o sticlă cu şampanie şi i-au urat lui Liviu Dragnea "La mulţi ani cu executare!".

În faţa Tribunalului Sibiu, oamenii au strigat: "Nu cedaţi, sunteţi apăraţi!".

La Timişoara, peste 400 de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a solicita demisia lui Liviu Dragnea.

Manifestanţii adunaţi în Piaţa Victoriei din Timişoara se folosesc de vuvuzele pentru a face zgomot şi ţin în mâini steagul tricolor. Unii dintre protestatari au venit cu pancarte pe care scrie “Toţi pentru justiţie”, “Vă vedem” sau “Protestez ca să nu mai am motive să protestez”.

Protestatarii îi solicită demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor şi scandează “Legea-i lege pentru toţi, nu făcută pentru hoţi”, “La mulţi ani cu executare”, “PSD, ciuma roşie”, “Jos Guvernul”, “Anticipate” sau “Jos hoţia din România”.

“Este important ca orice derapaj al oricărui politician să fie semnalat. Noi, poporul, îi trimitem în Parlament să voteze în numele nostru, să legifereze în interesul nostru, nu în interesul lor ca infractori”, le-a spus manifestanţilor unul dintre organizatorii protestului, care a luat cuvântul la microfon.

La Iaşi sunt în stradă aproximativ 250 de persoane, adunate în Piaţa Unirii.

Oamenii s-au adunat într-un cerc, având la ei steaguri ale României, Uniunii Europene şi un steag al Statelor Unite ale Americii, dar şi vuvuzele.

Dacă miercuri protestatarii erau nemulţumiţi de schimbarea Codurilor penale, strigând: “PSD, ciuma roşie!”, “România, trezeşte-te!”, "Hoţii, hoţii!", "Hoţii stau la puşcărie în democraţie!", "Uniţi, salvăm toată România!", "Vrem autostradă, nu penali pe stradă!", "Vrem Justiţie, nu corupţie", joi seară ei strigă ”Dragnea la închisoare, nu la guvernare!” şi "Dragnea, demisia!".

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici