Video Protestul tractoarelor la Bruxelles, scene de gherilă urbană. Fermierii dau foc, forţează blocajele poliţiei şi asediază clădirile UE

  • La Bruxelles, protestul fermierilor a început la prima oră a zilei de luni.
  • Fermierii protestatari au provocat incidente la Bruxelles. Ei au cauzat incendii şi încearcă să blocheze o zonă a capitalei belgiene chiar în timpul unei reuniuni a miniştrilor agriculturii din Uniunea Europeană. Poliţiştii au format cordoane în jurul instituţiilor europene.
  • Revolta vine înainte de Consiliul Agriculturii. În şedinţă urmează să se examineze propunerile Comisiei Europene pentru a uşura sarcinile fiscale şi birocratice.
3154 afișări

UPDATE

Fermierii care protesteză la Bruxelles împotriva politicii agricole a UE au aprins cauciucuri, provocând incendii.

Fermierii sunt angajaţi de câteva săptămâni într-o campanie împotriva reglementărilor europene de mediu excesiv de stricte şi solicită Uniunii Europene să se retragă din acordurile de liber schimb şi, în special, din acordul Mercosur cu ţările din America de Sud. Tratatul dintre UE şi Brazilia, Argentina, Uruguay şi Paraguay va fi discutat astăzi la Bruxelles şi îşi propune să permită produselor low-cost să intre pe pieţele lor respective, iar fermierii doresc să oprească definitiv negocierile privind acest acord.

În această dimineaţă, scopul protestatarilor este să ajungă chiar în faţa sediului Consiliului, în Cartierul European. 1500 de tractoare sunt aşteptate din fiecare colţ al Belgiei, dar şi din Olanda, Germania şi Franţa. Poliţia a izolat întreaga zonă. Patru tuneluri, artere vitale de circulaţie, au fost închise. La fel cum au fost blocate staţiile de metrou Schuman şi Maelbeek, cele apropiate de sediul instituţiilor europene.

Între timp, zeci de tractoare au invadat centrul istoric, pătrunzând până în emblematica Grand Place. Evenimentul a fost organizat de Fugea (Federaţia Crescătorilor Belgieni), Fwa (Federaţia Valonă a Agriculturii) şi Fja, Federaţia Tinerilor Fermieri. 

900 de tractoare au asediat Cartierul European, încercând să treacă cu forţa prin punctele de control ale poliţiei. În mijlocul fluierelor, sirenelor şi claxonelor, manifestanţii au incendiat cauciucuri. Poliţiştii au deschis hidranţi de incendiu pentru a stinge incendiile.

UPDATE 

Sute de tractoare, în jur de 900, au fost duse la Bruxelles pentru a participa la protestul de luni. Protestatarii au forţat cordoanele poliţiei şi au provocat mai multe incendii dând foc vegetaţiei şi unor cauciucuri.

Poliţiştii au folosit tunurile cu apă pentru a-i dispersa pe protestatari. Protestul are loc în timp ce la Bruxelles se desfăşoară summitul miniştrilor europeni ai agriculturii

Fermierii sunt furioşi din cauza taxelor, a costurilor în creştere şi a importurilor ieftine din afara UE care le pun afacerile în pericol.

Proteste asemănătoare s-au desfăşurat şi în alte ţări, precum Franţa, Spania, Portugalia, Italia, Olanda, Germania, Polonia şi România.

UPDATE 

Cartierul European este asediat de fermieri, în timp ce Summitul miniştrilor europeni ai agriculturii este în desfăşurare. Fermierii aprind mai multe incendii în Cartierul European în timp ce se desfăşoară un summit care reuneşte miniştrii agriculturii europeni. Se folosesc tunuri cu apă.

UPDATE

Fermierii scapă de blocada poliţienească şi intră în Cartierul European de la Bruxelles, în timp ce miniştrii europeni ai agriculturii se întâlnesc pentru un summit.

Ştirea iniţială 

Sute de tractoare blochează diverse străzi ale oraşului belgian, în special în apropierea cartierului european care găzduieşte întâlnirea miniştrilor agriculturii din cele 27 de ţări ale UE.

Fermierii, sosiţi din diverse ţări europene pentru a protesta împotriva Politicii Agricole Comune (PAC) şi a Green Deal, au blocat rue de la Loi, în direcţia Clădirii Europa, unde va avea loc şedinţa miniştrilor.

Explozii ale unor petarde s-au auzit în zonă, iar mai multe tuneluri au fost închise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici